Øresundsbroen hacket af viagra-spammere

4. februar 2009 kl. 14:519
Hjemmesiden for den dansk-svenske broforbindelse blev i nat plastret til med reklamer for potensmidler. Sikkerhedstjek afslørede flere huller i systemet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Om formålet var at afstive pylonerne eller forlænge broen, må stå hen i det uvisse. Under alle omstændigheder har hackere præsteret at trænge ind på hjemmesiden for Øresundsbroen og derefter overplastre den med reklamer for potensmidler.

Angrebet blev opdaget onsdag morgen, forklarer Jesper Skjønnemand, der er webredaktør for Øresundsbron, som den dansk-svenske forbindelse officielt hedder.

»I stedet for de sædvanlige billeder og felter med særlige tilbud havde hackerne indsat en masse tekst-links til hjemmesider for potensmidler. Vi kunne forholdsvis hurtigt løse problemet,? siger Jesper Skjønnemand og understreger, at hackerne ikke har haft adgang til de personfølsomme oplysninger fra bro-forbindelsens "Min konto"-system.

»"Min konto" er placeret på et helt andet og separat system, så kundernes personfølsomme data har på ingen måde været i fare,« siger Jesper Skjønnestad.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Øresundsbrons it-chef Tonni Nielsen forklarer samtidig, at Øresundsbron som en konsekvens af hacker-angrebet netop har gennemført en grundig test af hele systemet.

»Vi allierede os med et it-sikkerhedsfirma, som her til formiddag har undersøgt vores system for flere huller. Det lykkedes dem at finde yderligere et par stykker, som nu skulle være sikret,? siger Tonni Nielsen.

Angrebet får samtidig Øresundsbron til at fremskynde en flytning af hjemmesiden.

»Inden fredag regner vi med at have flyttet hele systemet til en ny og mere sikker platform. Man kan aldrig vide sig helt sikker i forhold til hacker-angreb, men nu gør vi alt, hvad der kan gøres,« siger Tonni Nielsen.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
4. februar 2009 kl. 15:47

Uddybning (er det ikke det der en del af aktiv journalistik?) udbedes på:

Inden fredag regner vi med at have flyttet hele systemet til en ny og mere sikker platform.

Så måske vi kunne blive delagtiggjort i hvad der bruges i dag, og hvad der flyttes til?

/Christian