Oculus Rift kommer til at koste over 4.000 kroner

Virtual Reality-headsettet Oculus Rift kommer til at koste det dobbelte i forhold til den oprindelige pris

Der er i anledning af Teknologimessen CES, som i disse dage løber af stablen i Las Vegas, langt om længe blevet åbnet op for forudbestillinger på virtual reality-headsettet Oculus Rift. Prisen kommer til at ligge på 599 dollar – eller cirka 4.100 kroner.

Det er næsten det dobbelte i forhold til den oprindelige Kickstarter-kampagne i 2012, hvor headsettet havde en pris på blot 300 dollar. Og en væsentlig højre pris end de 350 dollar, som Oculus Rift tilbød softwareudviklere et headset til i 2014. De der støttede Oculus Rifts Kickstarter-kampagne modtager selvfølgelig eksemplar af det endelige headset.

Læs også: Porno-handsker, angst-kur og en virtuel hånd: Tre nye trends inden for virtual reality

I forhold til prisen er det værd at bide mærke i, at tidligere udgaver af Oculus Rift på mange måder ikke har været meget mere end prototyper, og slet ikke har været klar til forbrugere. Den endelige udgave af virtual reality-headsettet er blandt andet udstyret med en todelt OLED-skærm med en samlet opløsning på 2.160 x 1.200 pixel, integrerede hovedtelefoner og følges til dørs af en Xbox One controller.

De første Oculus Rift-headset forventes at blive leveret til kunder i midten af marts og dukke op i de amerikanske butikker i løbet af april.

Læs også: Her er alle de nye virtual reality-briller

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Michael Hansen

Efter at have set flere anmeldelser tror jeg personligt mere på HTC/Steam Vive, selvom folk spår den bliver lidt dyere, men der får man fra starten rigtig gode VR controllere med fra starten (ikke en xbox1 controller som ved oculus der først kommer med deres rigtige controllere senere).

Af +'er for Vive ser jeg: 1) HTC har styr på masse fremstilling af hardware enheder, bare se på oculus, deres shipping date er nu i Juni. 2) Langt bedre tracking løsning end oculus, specielt hvis man indrager lidt plads i stuen fremfor udelukkende at sidende foran en PC. 3) Langt bedre adgang til spil via steam platformen. 4) Ikke en del af facebook, hvem ved hvad de kan finde på efter release af krav for at bruge ens udstyr etc.

 • 0
 • 0
Anders Palm

Jeg tænker at, som med det meste nye teknologi, så betaler tålmodighed sig ... hvis du kan vente blot et år eller to, så styrtdykker priserne på VR-udstyr.

Jeg tvivler lidt, selvom det helt sikkert vil hjælpe hvis Apple skifter til OLEDs. Den dyreste komponent er helt klart skærmen, der skal være i en fuldstændig ekstrem DPI. Her snakker vi altså en lillebitte skærm med lige så mange pixels man vil sprede ud over 27" normalt.

 • 0
 • 0
Thomas Johansen

Når en telefon snildt løber op i 4000,- hvorfor så ikke også et VR-headset.

Det kunne være super sjovt til mit bilspil, men vil lige høre reviews før jeg køber noget, og så nok også vente på de andre aktører for at se hvor pris / kvalitet lander mv.

 • 0
 • 0
Niels Rahbek

Prisen i Danmark er 5.500 inklusiv fragt og moms. Det er dyrere end forventet efter de udmeldinger der tidligere har været, men i forhold til hvad det er, så kan jeg ikke se noget urimeligt i prisen. Det er vitterligt fremtidsteknologi uden sidestykke (andet end den håndfuld konkurrenter deres eksistens har affødt, og som endnu ikke har et produkt på markedet). For 5 år siden var der kun relativt primitive løsninger, som alligevel kostede 30-50.000 kr. Vi taler altså teknologi som BÅDE er en størrelsesorden billigere og bedre, det er sædvanligvis svært at pege fingre ad...

Eneste reelle spørgsmål er, om HTC Vive bliver markant billigere (og hvornår den kommer på markedet), men jeg tvivler.

I øvrigt starter leveringen af Oculus i marts, det er alene omfanget af forudbestillinger der gør at leveringstiden er juni, hvis man bestiller nu.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Du får kastet et gratis med i nakken om 10 år, hvis du køber en blyantspidser i boghandlen.

Hvad kostet og kunne de første mobil (som fastmonteret 20 Kg dødvægt i bilen) Har også en meget billig mobil CD afspiller, som er stødsikker og den koster under 1000,-, rent røverkøb.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere