Oculus Rift kommer til at koste over 4.000 kroner

8. januar 2016 kl. 11:3511
Virtual Reality-headsettet Oculus Rift kommer til at koste det dobbelte i forhold til den oprindelige pris
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er i anledning af Teknologimessen CES, som i disse dage løber af stablen i Las Vegas, langt om længe blevet åbnet op for forudbestillinger på virtual reality-headsettet Oculus Rift. Prisen kommer til at ligge på 599 dollar – eller cirka 4.100 kroner.

Det er næsten det dobbelte i forhold til den oprindelige Kickstarter-kampagne i 2012, hvor headsettet havde en pris på blot 300 dollar. Og en væsentlig højre pris end de 350 dollar, som Oculus Rift tilbød softwareudviklere et headset til i 2014. De der støttede Oculus Rifts Kickstarter-kampagne modtager selvfølgelig eksemplar af det endelige headset.

I forhold til prisen er det værd at bide mærke i, at tidligere udgaver af Oculus Rift på mange måder ikke har været meget mere end prototyper, og slet ikke har været klar til forbrugere. Den endelige udgave af virtual reality-headsettet er blandt andet udstyret med en todelt OLED-skærm med en samlet opløsning på 2.160 x 1.200 pixel, integrerede hovedtelefoner og følges til dørs af en Xbox One controller.

De første Oculus Rift-headset forventes at blive leveret til kunder i midten af marts og dukke op i de amerikanske butikker i løbet af april.

11 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
11
12. januar 2016 kl. 17:41

Ja det er ekstrem billig for et sådan headset med monitor og gyroskop..

Når man tænker på at skærmen er det dyreste på en mobil, og her taler vi om 2 stk med bedre spec.

Hvis man går en kategori op er er prisen $770,000 for en flight helmet man skal så hvis også købe mere end 20-30 stykker.

http://www.smh.com.au/technology/technology-news/revolutionary-f35-joint-strike-fighter-pilots-smart-helmet-will-cost-a-bomb-20150220-13ko9d.html

10
12. januar 2016 kl. 09:15

Man kan ikke rigtigt sammenligne en mobil med et vr headset, som basalt at er en monitor med gyroskop..

9
12. januar 2016 kl. 08:56

En skærm i den størrelse og oplæsning koster max 500kr

Prisen er umiddelbart en funktion af nichemarked og høje udviklings omkostninger.. Ikke hardware

8
8. januar 2016 kl. 19:33

Du får kastet et gratis med i nakken om 10 år, hvis du køber en blyantspidser i boghandlen.

Hvad kostet og kunne de første mobil (som fastmonteret 20 Kg dødvægt i bilen) Har også en meget billig mobil CD afspiller, som er stødsikker og den koster under 1000,-, rent røverkøb.

7
8. januar 2016 kl. 15:51

Måske fortsætter de med at sælge den første generation af consumer modellen til den tid, men det er allerede officielt at de har tænkt sig at udgive en consumer version 2, 2 år efter release af den første.

6
8. januar 2016 kl. 15:37

Prisen i Danmark er 5.500 inklusiv fragt og moms. Det er dyrere end forventet efter de udmeldinger der tidligere har været, men i forhold til hvad det er, så kan jeg ikke se noget urimeligt i prisen. Det er vitterligt fremtidsteknologi uden sidestykke (andet end den håndfuld konkurrenter deres eksistens har affødt, og som endnu ikke har et produkt på markedet). For 5 år siden var der kun relativt primitive løsninger, som alligevel kostede 30-50.000 kr. Vi taler altså teknologi som BÅDE er en størrelsesorden billigere og bedre, det er sædvanligvis svært at pege fingre ad...

Eneste reelle spørgsmål er, om HTC Vive bliver markant billigere (og hvornår den kommer på markedet), men jeg tvivler.

I øvrigt starter leveringen af Oculus i marts, det er alene omfanget af forudbestillinger der gør at leveringstiden er juni, hvis man bestiller nu.

5
8. januar 2016 kl. 15:06

Når en telefon snildt løber op i 4000,- hvorfor så ikke også et VR-headset.

Det kunne være super sjovt til mit bilspil, men vil lige høre reviews før jeg køber noget, og så nok også vente på de andre aktører for at se hvor pris / kvalitet lander mv.

4
8. januar 2016 kl. 13:15

Jeg tænker at, som med det meste nye teknologi, så betaler tålmodighed sig ... hvis du kan vente blot et år eller to, så styrtdykker priserne på VR-udstyr.

Jeg tvivler lidt, selvom det helt sikkert vil hjælpe hvis Apple skifter til OLEDs. Den dyreste komponent er helt klart skærmen, der skal være i en fuldstændig ekstrem DPI. Her snakker vi altså en lillebitte skærm med lige så mange pixels man vil sprede ud over 27" normalt.

3
8. januar 2016 kl. 13:10

Efter at have set flere anmeldelser tror jeg personligt mere på HTC/Steam Vive, selvom folk spår den bliver lidt dyere, men der får man fra starten rigtig gode VR controllere med fra starten (ikke en xbox1 controller som ved oculus der først kommer med deres rigtige controllere senere).

Af +'er for Vive ser jeg:

  1. HTC har styr på masse fremstilling af hardware enheder, bare se på oculus, deres shipping date er nu i Juni.
  2. Langt bedre tracking løsning end oculus, specielt hvis man indrager lidt plads i stuen fremfor udelukkende at sidende foran en PC.
  3. Langt bedre adgang til spil via steam platformen.
  4. Ikke en del af facebook, hvem ved hvad de kan finde på efter release af krav for at bruge ens udstyr etc.
2
8. januar 2016 kl. 12:14

Jeg tænker at, som med det meste nye teknologi, så betaler tålmodighed sig ... hvis du kan vente blot et år eller to, så styrtdykker priserne på VR-udstyr.

1
8. januar 2016 kl. 12:04

Hvis den skal sendes til Danmark, så kommer den til at koste €699,00 og det er en smule mere end $599 - prisen er endda uden fragt (og muligvis også uden told/moms).

Jeg tror dog ikke på at den får så stor succes som de havde regnet med netop pga prisen.