Oculus Rift kommer i butikkerne i starten af næste år

Firmaet bag det længe ventede virtual reality-headset Oculus Rift slår fast, at produktet vil kunne være i forbrugernes hænder i løbet af de tre første måneder af 2016.

Meget tyder på,at 2016 bliver året, hvor gaming for alvor bliver ‘immersive’. Både Sony og HTC forventer at lancere seriøse bud på virtual reality-headsets, og nu melder den måske mest hypede producent, Oculus Rift, at deres brille langt om længe vil blive lanceret til almindelige forbrugere fra næste år, skriver BBC.

Læs også: Avis: Google arbejder på virtual reality-udgave af Android

Brillen, der i løbet af de seneste par år nærmest er blevet symbolet på virtual reality, har hidtil kun været i hænderne på spil-udviklere og andre testere af teknologien. Facebook købte Oculus Rift sidste år for knap 11 milliarder kroner, på trods af, at startup’en endnu aldrig havde leveret et færdigt produkt.

Læs også: Facebook satser milliarder på virtual reality-brille

En egentlig lanceringsdato er der endnu ikke tale om, da meldinger fra Oculus i øjeblikket kun går på, at ‘Rift’ vil være tilgængelig i løbet af årets første tre måneder. Den vage udmelding kan være en reaktion på HTC's annoncering af, at den taiwanesiske hardwareproducents bud på et VR-headset, ‘Vive’, vil være at finde i butikkerne inden dette års udgang.

Samtidig forventer Sony også at sende sin Morpheus-hjelm på gaden i løbet af de første seks måneder af 2016.

Udmeldingen fra Oculus kommer forud for den internationale gaming-messe E3, der finder sted i Los Angeles i juni, og ifølge BBC vil firmaet i løbet af de kommende uger fortælle mere om produktets seneste specifikationer, som formentlig vil blive præsenteret i mere grafisk form under messen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Michael Hansen

Spændende at se om de får holdt det facebook fri, eller det bliver et krav at have en facebook konto for at bruge det.

Det er sgu lidt trist facebook opkøbte dem, hvis ovenstående skulle være tilfældet bliver det sgu et nej tak her fra, der er da heldigvis ved at komme mange alternativer, hvis man ser lidt reviews rundt omkring med folk der har testet dem alle, er der flere der nævner at nogle af de andre er helt på højde hvis ikke bedre end occulus seneste cresent bay enhed.

  • 0
  • 0
#2 Bent Jensen

"En egentlig lanceringsdato er der endnu ikke tale om, da meldinger fra Oculus i øjeblikket kun går på, at ‘Rift’ vil være tilgængelig i løbet af årets første tre måneder. Den vage udmelding kan være en reaktion på HTC's annoncering af, at den taiwanesiske hardwareproducents bud på et VR-headset, ‘Vive’, vil være at finde i butikkerne inden dette års udgang."

Hvad skal vi med dette PR, når de stadig ikke har et produkt der er klar til konsum. OR var spændende og nyt, da de kom med de første specifikationer, men nu er de snart en blandt mange.

Når de er til salg i butikkerne er det en nyhed, hvis de ikke er overhalet inden om af MS, Sony og alle andre.

Kan også give gode priser og speks. på et 100" fjernsyn med alt, hvis det først skal stå på hylderene om 5-6 år. Nu må de lette røven og levere i stedet for at snakke.

Hvis OR var klar til salg i 2014 have jeg købt også til en pris på 4000-5000,- Men nu vil jeg lige se hvad MS og de andre kan levere og hvad der bliver understøttet af software og spil. Så man ikke bare får noget godt hardware, der ikke virker med noget, eller kun kan vise ens Facebook profil i 3d.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere