Objective-C og C# stiger i popularitet

13. september 2011 kl. 14:365
Java topper fortsat hitlisten over populære programmeringssprog, efterfulgt af C, C++, C# og PHP.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Java er stadig det sprog, der indtager topplaceringen blandt programmeringssprog i ’Tiobe Programmering EU index’.

Java på førstepladsen efterfølges af C, C++, C# og PHP. Det skriver Infoworld.

På sjettepladsen ligger Objective-C, der anvendes til at udvikle Apple iOS-applikationer, og som er steget i popularitetsgraderne fra at ligge nummer 8 for et år siden. Også C # vinder terræn og stiger til nummer 4, hvilket betyder to pladser op ad listen siden sidste år.

PHP har dog mistet popularitet og er faldet fra nummer 4 sidste år til nummer 5 i år.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Fra 6.-pladsen, som Objective-C som sagt indtager, til 20.pladsen udfyldes listen af Visual Basic, Python, Perl, JavaScript, Ruby, Delphi / Object Pascal, Lua, Lisp, Transact-SQL, Pascal, PL-SQL, Ada, og RPG (OS / 400).

På 20.-pladsen ligger D fra Digital Mars, som kan ses som lidt af en efterfølger til C++.

C++ er dog stadig populær, mener Paul Jansen, grundlægger af virksomheden Tiobe, der lever af at vurdere softwarekvalitet.

D afløser F#, som kort indtog Tiobes top 20 i sidste måned. F# er et funktionelt sprog til Microsofts. NET-platform, og indtog for første gang nogensinde 20.-pladsen i august, men faldt igen uden for top 20 i september-målingen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men F#, der repræsenterer en ny generation af funktionelle sprog, kan forventes at vende hurtigt tilbage til top 20, mener Paul Jansen:

»Det er et funktionelt sprog, hvilket betyder, at det er en helt anden måde at programmere på. Der har været en masse funktionelle sprog i omløb før, og den mest berømte er Lisp.«

Tiobe Softwares indeks udregner populariteten af programmeringssprog baseret på en vurdering af søgemaskine-sidevisninger for det enkelte sprog. Søgemaskinerne inkluderer Google, Bing, og Yahoo, idet disse er vant til at beregne ratings sammen med andre populære sider for softwareudvikling såsom Wikipedia, Baidu, og YouTube.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
13. september 2011 kl. 15:05

For god ordens skyld synes jeg det bør påpeges at der i denne undersøgelse blot er taget stikprøver af søgeaktiviteten for de forskellige sprog, hvilket ikke nødvendigvis siger noget af betydning om hvor udbredte de er, eller hvor mange der ser dem i et positivt lys.

Som djævelens advokat kunne man argumentere for at en hvis procentdel søger meget aktivt inden for et bestemt sprog fordi de konstant har problemer med det og søger hjælp til alle deres kvaler.

2
13. september 2011 kl. 15:30

Stigningen i Objective-C giver god mening. I takt med flere og flere kaster sig over udvikling iOS platformen så vil der ske en stigning i Objective-C. Jeg kan næsten garantere for at stigningen ikke sker af lyst men af nød - Jeg sidder dagligt i Objective-C og det er absolut ikke kønt, men nødvendigt for at lave native iOS løsninger.

5
3. oktober 2011 kl. 14:12

MonoTouch er også en glimrende vej udenom Objective-C (www.xamarin.com) Og MonoDroid kunne så bruges til at undgå Java - ihvertfald for Android delen af Java. Men kræver selvfølgelig at man syntes c#/.Net er en bedre verden.