Objective-C og C# stiger i popularitet

Java topper fortsat hitlisten over populære programmeringssprog, efterfulgt af C, C++, C# og PHP.

Java er stadig det sprog, der indtager topplaceringen blandt programmeringssprog i ’Tiobe Programmering EU index’.

Java på førstepladsen efterfølges af C, C++, C# og PHP. Det skriver Infoworld.

På sjettepladsen ligger Objective-C, der anvendes til at udvikle Apple iOS-applikationer, og som er steget i popularitetsgraderne fra at ligge nummer 8 for et år siden. Også C # vinder terræn og stiger til nummer 4, hvilket betyder to pladser op ad listen siden sidste år.

PHP har dog mistet popularitet og er faldet fra nummer 4 sidste år til nummer 5 i år.

Fra 6.-pladsen, som Objective-C som sagt indtager, til 20.pladsen udfyldes listen af Visual Basic, Python, Perl, JavaScript, Ruby, Delphi / Object Pascal, Lua, Lisp, Transact-SQL, Pascal, PL-SQL, Ada, og RPG (OS / 400).

På 20.-pladsen ligger D fra Digital Mars, som kan ses som lidt af en efterfølger til C++.

C++ er dog stadig populær, mener Paul Jansen, grundlægger af virksomheden Tiobe, der lever af at vurdere softwarekvalitet.

D afløser F#, som kort indtog Tiobes top 20 i sidste måned. F# er et funktionelt sprog til Microsofts. NET-platform, og indtog for første gang nogensinde 20.-pladsen i august, men faldt igen uden for top 20 i september-målingen.

Men F#, der repræsenterer en ny generation af funktionelle sprog, kan forventes at vende hurtigt tilbage til top 20, mener Paul Jansen:

»Det er et funktionelt sprog, hvilket betyder, at det er en helt anden måde at programmere på. Der har været en masse funktionelle sprog i omløb før, og den mest berømte er Lisp.«

Tiobe Softwares indeks udregner populariteten af programmeringssprog baseret på en vurdering af søgemaskine-sidevisninger for det enkelte sprog. Søgemaskinerne inkluderer Google, Bing, og Yahoo, idet disse er vant til at beregne ratings sammen med andre populære sider for softwareudvikling såsom Wikipedia, Baidu, og YouTube.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Svante Jørgensen

For god ordens skyld synes jeg det bør påpeges at der i denne undersøgelse blot er taget stikprøver af søgeaktiviteten for de forskellige sprog, hvilket ikke nødvendigvis siger noget af betydning om hvor udbredte de er, eller hvor mange der ser dem i et positivt lys.

Som djævelens advokat kunne man argumentere for at en hvis procentdel søger meget aktivt inden for et bestemt sprog fordi de konstant har problemer med det og søger hjælp til alle deres kvaler.

  • 7
  • 3
Michael Lykke

Stigningen i Objective-C giver god mening. I takt med flere og flere kaster sig over udvikling iOS platformen så vil der ske en stigning i Objective-C. Jeg kan næsten garantere for at stigningen ikke sker af lyst men af nød - Jeg sidder dagligt i Objective-C og det er absolut ikke kønt, men nødvendigt for at lave native iOS løsninger.

  • 7
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere