Obama opruster i bekæmpelsen af cybertrusler

I budgetplanen for 2017 vil Barack Obama finde yderligere fem milliarder dollars til at bekæmpe trusler fra cyberangreb i hans sidste regeringstid.

I budgetforslaget for 2017 beder Barack Obama nu om i alt 19 milliarder dollars til øgning af cybersikkerheden. Det er fem milliarder mere end sidste år. Det skriver Reuters i dag.

Anmodningen viser, at cybersikkerhed vil blive prioriteret højt i det sidste år af Obamas regeringstid. Det sker oven på et år med bemærkelsesværdige hackerangreb mod både amerikanske statslige organer, virksomheder som Sony og Target samt læk af millionvis af private folks persondata.

I Kongressen advarede Obamas direktør for National Intelligence, James Clapper, i går om, at cybertrusler 'kan føre til udbredt sårbarhed i civil infrastruktur og i USA's regeringsystemer'.

Læs også: Tidligere CIA og NSA-chef: Drop nu modstanden mod stærk kryptering af kommunikation

De nye sikkerhedsforanstaltninger sigter mod både at modernisere teknologien i forskellige ministerier og agenturer og samtidig at tiltrække og fastholde kvalificerede it-fagfolk internt i den statslige forvaltning. En nyoprettet cyber-sikkerhedsenhed skal desuden løbende komme med anbefalinger til forbedrede forsvar over det næste årti.

Læs også: Tech-giganter sender 'kraftig opfordring' til Obama om ikke at lovgive imod kryptering

Samtidig med budgetforslaget underskrev Barack Obama en anden bekendtgørelse, som skal lede til nye omfattende retningslinjer for, hvordan personlige data indsamles og lagres.

Mens finanspolitiske spørgsmål ofte er en hårdknude i den republikansk-kontrollerede kongres, har øget cybersikkerhed omvendt vundet bred opbakning de senere år. Det ventes derfor, at budgetforslaget bliver vedtaget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017