Obama opruster i bekæmpelsen af cybertrusler

I budgetplanen for 2017 vil Barack Obama finde yderligere fem milliarder dollars til at bekæmpe trusler fra cyberangreb i hans sidste regeringstid.

I budgetforslaget for 2017 beder Barack Obama nu om i alt 19 milliarder dollars til øgning af cybersikkerheden. Det er fem milliarder mere end sidste år. Det skriver Reuters i dag.

Anmodningen viser, at cybersikkerhed vil blive prioriteret højt i det sidste år af Obamas regeringstid. Det sker oven på et år med bemærkelsesværdige hackerangreb mod både amerikanske statslige organer, virksomheder som Sony og Target samt læk af millionvis af private folks persondata.

I Kongressen advarede Obamas direktør for National Intelligence, James Clapper, i går om, at cybertrusler 'kan føre til udbredt sårbarhed i civil infrastruktur og i USA's regeringsystemer'.

Læs også: Tidligere CIA og NSA-chef: Drop nu modstanden mod stærk kryptering af kommunikation

De nye sikkerhedsforanstaltninger sigter mod både at modernisere teknologien i forskellige ministerier og agenturer og samtidig at tiltrække og fastholde kvalificerede it-fagfolk internt i den statslige forvaltning. En nyoprettet cyber-sikkerhedsenhed skal desuden løbende komme med anbefalinger til forbedrede forsvar over det næste årti.

Læs også: Tech-giganter sender 'kraftig opfordring' til Obama om ikke at lovgive imod kryptering

Samtidig med budgetforslaget underskrev Barack Obama en anden bekendtgørelse, som skal lede til nye omfattende retningslinjer for, hvordan personlige data indsamles og lagres.

Mens finanspolitiske spørgsmål ofte er en hårdknude i den republikansk-kontrollerede kongres, har øget cybersikkerhed omvendt vundet bred opbakning de senere år. Det ventes derfor, at budgetforslaget bliver vedtaget.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (1)

Anne-Marie Krogsbøll

"I budgetplanen for 2017 vil Barack Obama finde yderligere fem milliarder dollars til at bekæmpe trusler fra cyberangreb i hans sidste regeringstid "

Mon det indbefatter en indsats mod finansverdenens yderst samfundsskadelige cyberbårne spekulationer?

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Partnernyheder

Welcome to a seminar on tools that help you become GDPR compliant!

Getting GDPR compliant by May 2018 implies a lot of activities covering the legal aspects, internal business processes, data management, and security technology.
28. feb 2017

Maja Rosendahl Larsen ansat hos Affecto

24. jan 2017

Introduction to Jedox – Affecto Seminar, Copenhagen

12. jan 2017