Obama indskriver it-giganter i kamp mod ISIS

En ny amerikansk taskforce, der skal stække terrorister online, har tech-giganter på deltagerlisten.

Obama-administrationen har lanceret en ny arbejdsgruppe, der skal bekæmpe terrorister i cyberspace.

Det skriver BBC.

Læs også: Facebook, Google og Microsoft: Tvungen overvågning af borgerne er alt for vidtgående

Gruppen, der blev præsenteret fredag, tæller blandt andre Google, Facebook og Twitter såvel som Apple og Microsoft.

Ifølge dagsordenen fra mødet fredag har parterne blandt andet diskuteret, hvordan man kan gøre det sværere at udnytte internettet til at rekruttere og radikalisere potentielle terrorister.

Læs også: Frankrig overvejer at forbyde TOR og gratis WiFi

‘Hvordan kan vi gøre det sværere for terrorister at bruge internettet til at mobilisere, facilitere og udføre angreb og gøre det nemmere for ordensmagten og efterretningstjenesterne at identificere terrorister og forhindre angreb,’ lyder det blandt andet i diskussionsoplægget fra Det Hvide Hus, der nænsomt vandrer uden om ord som kryptering og censur.

It-selskaber som Facebook og Microsoft protesterede i sidste uge over et nyt lovforslag i Storbritannien, der kan tvinge it-selskaber til at overvåge borgerne eller fjerne kryptering.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
René Nielsen

Hvis det er den sande dagsorden – at man vil besværliggøre terroristers brug af internettet til at mobilisere, facilcitere og udføre angreb, så er det OK herfra.

Den del som hedder at gøre det nemmere for ordensmagten og efterretningstjenesterne at identificere terrorister lyder en af den salgs tåbelige ideér som kun kan opstå i en amerikansk valgkamp.

Problemet er at terrorisme ikke alene består i at sprænge bomber. For nogle lande, er det at udtrykke sin kritik af magthaverne en forbrydelse som er på samme linie som at sprænge bomber.

Hvis en whistleblower er en person som offentliggør materiale som dokumenter at regeringen lyver, så har præsident Obama retsforfulgt flere whistleblowere end alle præsidenter til sammen før ham. F.eks. har Obama regering (Department of Justice) aflyttet journalister for at finde frem til deres kilder.

Set herfra var der ingen grund til at præsident Nixon skulle træde tilbage hvis man tillader den slags adfærd imod journalister som jo blot gør deres job og dokumenter at regeringen lyver.

Så jeg synes at det er en i særklasse dårligt idé med at gøre det nemmere for ordensmagten og efterretningstjenesterne at identificere terrorister!

Kristian Glejbøl

Helt enig. Med lidt kreativ omskrivning af "for nationens bedste" eller "præsidentens sikkerhed" er det helt sikkert at både Woodward og Bernsteins (eller i hvert tilfælde Deep Throats) aktiviteter kunne lægges ind under en eller anden terrorparagraf - bare se hvordan det er gået Snowden.

Det er en glidebane, som vi ikke skal begive os ind på.

Johnnie Hougaard Nielsen

Det at tage store IT selskaber med i arbejdsgruppen er nu ellers en betydeligt bedre fremgangsmåde, end når regler udformes af politikere og bureaukrater, som ikke ved mere om IT end hvordan de bruger deres egne dimser, og hvad de ser af skræmmehistorier.

Så får vi så se hvad der kommer ud af det, men sammenlignet med hvad der ellers er blevet brygget sammen af tåbelige ideer (f.eks. i EU) er det da et forsøg på en bedre arbejdsform.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017