Obama elsker open source: Whitehouse.gov skifter til Drupal

Teknikken bag Barack Obamas webside Whitehouse.gov har fået en overhaling og er skiftet til open source-CMS'et Drupal. Dermed bliver Drupal blåstemplet som et sikkert CMS.

Websiden ligner sig selv, men under motorhjelmen på Whitehouse.gov er der nye tider: Et proprietært CMS er lørdag blevet skiftet ud med open source-løsningen Drupal, skriver Associated Press.

Dermed får det udbredte CMS endnu en højtprofileret reference, og denne gang med et tungt argument for, at sikkerheden i Drupal er på højde med dyre betalings-CMS'er. Hjemmesiden for Det Hvide Hus er nemlig et populært mål for hackere verden over, der for eksempel gerne vil prøve at fylde forsiden af Whitehouse.gov med politiske budskaber.

Barack Obama har tidligere brugt Drupal som CMS til kampagne-sites, og erfaringerne er åbenbart så gode, at CMS'et nu er valgt til at drive en af verdens mest prestigefyldte websites.

Valget bliver dog ikke direkte begrundet med støtte til open source, men at det proprietære CMS, der blev taget i brug i slutningen af George W. Bush's regeringstid, ikke kunne følge med de krav, som Obamas folk havde til websiden.

For eksempel ønskede Obama-regeringen at bruge websiden som et stort diskussionsforum, men omfanget af deltagere var for voldsomt for den tidligere platform. Efter en webtransmitteret tale om den kommende sundhedsreform, ville 20.000 borgere således tage del i diskussionen bagefter.

En anden fordel, som Obamas medie-chef fremhæver, er muligheden for hurtigt at ændre på siderne, fordi den nye løsning med Drupal er mere fleksibel.

Endeligt glæder Obama-folkene sig til at udnytte de mange tusinde tilføjelser og udvidelser, der bliver udviklet af det aktive Drupal-community og i sagens natur stilles til rådighed gratis.

Bliver den nye Drupal-løsning en succes, er planen, at samme opskrift skal bruges til en lang række andre statslige websider i USA.

I Danmark bliver Drupal brugt af blandt andet Berlingske Tidende, B.T. og Information, ligesom mediehuset Bonnier er ved at flytte alle websider til en Drupal-platform.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Steen Thomassen

Koha er noget andet. Det er det system som håndtere kataloget over hvad der er registret af materialer, hvor der står, om det er udlån og af hvem. Men der er næppe som bruger den i Danmark. Der er mange andre systemer som er tilpasset til danske forhold.

Men drupal har et modul, som kan kommunikere med sådan et system via en standardliseret grænsefalde. Men det ser ud til i Kbh tilfælge at der gåes til direkte til den webserver, som håndtere kataloget.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere