Obama elsker open source: Whitehouse.gov skifter til Drupal

8 kommentarer.  Hop til debatten
Obama elsker open source: Whitehouse.gov skifter til Drupal
Illustration: Drupal.
Teknikken bag Barack Obamas webside Whitehouse.gov har fået en overhaling og er skiftet til open source-CMS'et Drupal. Dermed bliver Drupal blåstemplet som et sikkert CMS.
26. oktober 2009 kl. 13:13
errorÆldre end 30 dage

Websiden ligner sig selv, men under motorhjelmen på Whitehouse.gov er der nye tider: Et proprietært CMS er lørdag blevet skiftet ud med open source-løsningen Drupal, skriver Associated Press.

Dermed får det udbredte CMS endnu en højtprofileret reference, og denne gang med et tungt argument for, at sikkerheden i Drupal er på højde med dyre betalings-CMS'er. Hjemmesiden for Det Hvide Hus er nemlig et populært mål for hackere verden over, der for eksempel gerne vil prøve at fylde forsiden af Whitehouse.gov med politiske budskaber.

Barack Obama har tidligere brugt Drupal som CMS til kampagne-sites, og erfaringerne er åbenbart så gode, at CMS'et nu er valgt til at drive en af verdens mest prestigefyldte websites.

Valget bliver dog ikke direkte begrundet med støtte til open source, men at det proprietære CMS, der blev taget i brug i slutningen af George W. Bush's regeringstid, ikke kunne følge med de krav, som Obamas folk havde til websiden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For eksempel ønskede Obama-regeringen at bruge websiden som et stort diskussionsforum, men omfanget af deltagere var for voldsomt for den tidligere platform. Efter en webtransmitteret tale om den kommende sundhedsreform, ville 20.000 borgere således tage del i diskussionen bagefter.

En anden fordel, som Obamas medie-chef fremhæver, er muligheden for hurtigt at ændre på siderne, fordi den nye løsning med Drupal er mere fleksibel.

Endeligt glæder Obama-folkene sig til at udnytte de mange tusinde tilføjelser og udvidelser, der bliver udviklet af det aktive Drupal-community og i sagens natur stilles til rådighed gratis.

Bliver den nye Drupal-løsning en succes, er planen, at samme opskrift skal bruges til en lang række andre statslige websider i USA.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I Danmark bliver Drupal brugt af blandt andet Berlingske Tidende, B.T. og Information, ligesom mediehuset Bonnier er ved at flytte alle websider til en Drupal-platform.

8 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
26. oktober 2009 kl. 14:22

Flere biblioteker i DK er i gang med at migrere til Drupal - vi sidder bl.a. og laver Københavns- og Århus' nye bibliotekshjemmesider i Drupal, og hele strategien fremadrettet bunder i Open Source. Det er helt klart et spændende, modigt og rigtigt træk af bibliotekerne.

mvh Rasmus Signal Digital

2
26. oktober 2009 kl. 16:12

Hej Rasmus,

Lidt OT, men jeg håber det er OK...

Er Koha (http://koha.org/about) noget der lyser på radaren i den danske biblioteksverden?

4
26. oktober 2009 kl. 21:01

Koha er noget andet. Det er det system som håndtere kataloget over hvad der er registret af materialer, hvor der står, om det er udlån og af hvem. Men der er næppe som bruger den i Danmark. Der er mange andre systemer som er tilpasset til danske forhold.

Men drupal har et modul, som kan kommunikere med sådan et system via en standardliseret grænsefalde. Men det ser ud til i Kbh tilfælge at der gåes til direkte til den webserver, som håndtere kataloget.

5
26. oktober 2009 kl. 21:59

Koha er noget andet.

Så kan du måske gætte hvorfor jeg skrev at mit spørgsmål var OT...? :-)

Der er mange andre systemer som er tilpasset til danske forhold.

Open source? Kan du nævne nogle?

7
27. oktober 2009 kl. 08:47

Jeg kender ikke nogen som køre deres bibliotekssystem mv med open source. Og hvis en bibliotek udvikler noget selv er det helt andet de har fokus på, som godt kan være open source.

8
27. oktober 2009 kl. 08:55

Det ligner en mere smertefri udrulning end folketinget.dk ...

6
26. oktober 2009 kl. 22:14

Ligepludselig steg Obama lige i min point-bog :)

3
26. oktober 2009 kl. 16:16

Jeg kender faktisk ikke lige til Koha, men vil prøve at få en udtalelse fra biblioteksfolkene - er sikker på at de har kigget på den på et tidspunkt.