Obama efterspørger 14 mia. dollars til cybersikkerhed

I budgettet for 2016 er der gjort plads til cyberkrig: indtrængningsdetektorer, gengældelsesangreb og afværgelseskapacitet skal forbedres.

Den amerikanske præsident Barack Obama har efterspurgt 14 mia. dollars til nationens cybersikkerhed i sit budgetforslag for 2016. Det skriver Nyhedsbureauet Reuters. På budgettet efterspørges blandt andet øgede midler til indtrængningsdetektorer, gengældelsesangreb og afværgelseskapacitet.

Læs også: Politiet taber terræn til IT-kriminelle

Budgettet for cybersikkerhed har været stigende i den seneste årrække, hvor den amerikanske forsvarskommando, Pentagon, alene er aftager af 5,5 mia. dollars kun til cybersikkerhed. Det skal ses i lyset af en støt stigende cybertrussel, både indenrigs og oversøisk, senest demonstreret ved et angreb mod Sony Pictures, som USA mener at kunne bevise kom fra Nordkorea.

Læs også: NSA-infiltration af Nordkoreas cyberhær dokumenterede Sony-hacking

De efterspurgte midler skal dog dække en lang række initiativer, der gælder lige fra beskyttelses af den nukleare afdeling af energiproduktionen, til en Cyber Campus for civile, der skal frembringe flere privat-offentlige partnerskaber. De skal have henholdsvis 160 mio. dollars og 227 mio. dollars hver, hvis forslaget bliver vedtaget.

Udsigten til forøget indkøb af IT-teknologi ventes at komme en lang række amerikanske firmaer til gode, herunder Lockheed Martin, Hewlett-Packard og Raytheon.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere