Obama efterspørger 14 mia. dollars til cybersikkerhed

3. februar 2015 kl. 08:152
Obama efterspørger 14 mia. dollars til cybersikkerhed
Illustration: The Obama-Biden Transition Project.
I budgettet for 2016 er der gjort plads til cyberkrig: indtrængningsdetektorer, gengældelsesangreb og afværgelseskapacitet skal forbedres.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den amerikanske præsident Barack Obama har efterspurgt 14 mia. dollars til nationens cybersikkerhed i sit budgetforslag for 2016. Det skriver Nyhedsbureauet Reuters. På budgettet efterspørges blandt andet øgede midler til indtrængningsdetektorer, gengældelsesangreb og afværgelseskapacitet.

Budgettet for cybersikkerhed har været stigende i den seneste årrække, hvor den amerikanske forsvarskommando, Pentagon, alene er aftager af 5,5 mia. dollars kun til cybersikkerhed. Det skal ses i lyset af en støt stigende cybertrussel, både indenrigs og oversøisk, senest demonstreret ved et angreb mod Sony Pictures, som USA mener at kunne bevise kom fra Nordkorea.

Artiklen fortsætter efter annoncen

De efterspurgte midler skal dog dække en lang række initiativer, der gælder lige fra beskyttelses af den nukleare afdeling af energiproduktionen, til en Cyber Campus for civile, der skal frembringe flere privat-offentlige partnerskaber. De skal have henholdsvis 160 mio. dollars og 227 mio. dollars hver, hvis forslaget bliver vedtaget.

Udsigten til forøget indkøb af IT-teknologi ventes at komme en lang række amerikanske firmaer til gode, herunder Lockheed Martin, Hewlett-Packard og Raytheon.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
3. februar 2015 kl. 17:42

Man kan øge vores alle sammens cybersikkerhed ved at sænke budgettet for NSA og lignende tjenester. 14 milliarder dollars ville være en begyndelse.

Det kræver naturligvis at man bortskærer de dele der snager i vores data, snarere end de dele der rent faktisk finder kriminelle.

1
3. februar 2015 kl. 17:23

Nu troet jeg lige det var sikkerhed for borger ! Men der menes bare mere overvågning og kontrol af alle, samt mere indsamling af data. Så bare mere af det samme. SUK

Med hensyn til sikkerhed for staten, det billigt vil vel være en kabelsaks.

Hvad skal alle de tjenester på nettet ?