Nyt værktøj tager Sharepoint-dokumenter offline

Sharepoint 2010 får en offline-applikation Workspace, som lader brugerne tage lister, formularer og dokumenter med sig uden for Sharepoint-miljøet og arbejde med dem.

LAS VEGAS: Microsoft vil med den kommende version af Sharepoint forsøge at lindre nogle af de frustrationer, brugerne af Microsoft multifunktionsplatform i dag lider under. Blandt andet vil Sharepoint 2010 blive leveret med en klient, som gør det muligt at arbejde med Sharepoint offline.

Det er beregnet til eksempelvis mobile brugere, som har behov for at arbejde med dokumenter, lister og formularer i Sharepoint, men ikke har mulighed for at være koblet på virksomhedens Sharepoint-system.

Den nye klient Sharepoint 2010 Workspace gør det muligt at vælge Sharepoint-ressourcer, mens man er koblet på, og gemme dem lokalt.

Brugeren har derefter fuld mulighed for at arbejde med ressourcerne offline uden at være på Sharepoint-systemet, men med adgang til alle de normale Sharepoint-værktøjer.

Når brugeren igen kobler sig på Sharepoint-systemet, kan ændringerne synkroniseres med indholdet på serveren. På den måde vil en bruger eksempelvis kunne tage sine fem favoritsites fra Sharepoint-systemet med sig og synkronisere dem, når han kobler sig på.

En anden væsentlig nyhed i Sharepoint 2010, set fra brugerperspektiv, bliver muligheden for, at flere nu kan checke det samme dokument ud. Sharepoint 2010 har ændret den underliggende platform med fokus på samarbejde, og det betyder, at to eller flere personer nu kan arbejde med det samme dokument på samme tid.

Tidligere skulle brugerne vente på, at andre brugere havde afleveret deres ændringer ved at checke dokumentet ind igen i Sharepoint, men nu kan flere brugere arbejde samtidig i stedet.

»Sharepoint 2010 handler om at forbinde mennesker med hinanden og med information,« sagde Microsofts direktør Steve Ballmer i sin åbningstale på Sharepoint Conference 2009, som finder sted i denne uge i Las Vegas.

Samarbejdsplatformen er også integreret i både dele af Office 2010 og den nye webplatform for Office 2010, hvor brugerne kan arbejde sammen om dokumenter i enten de fulde klienter eller på web.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017