Nyt værktøj tager Sharepoint-dokumenter offline

Sharepoint 2010 får en offline-applikation Workspace, som lader brugerne tage lister, formularer og dokumenter med sig uden for Sharepoint-miljøet og arbejde med dem.

LAS VEGAS: Microsoft vil med den kommende version af Sharepoint forsøge at lindre nogle af de frustrationer, brugerne af Microsoft multifunktionsplatform i dag lider under. Blandt andet vil Sharepoint 2010 blive leveret med en klient, som gør det muligt at arbejde med Sharepoint offline.

Det er beregnet til eksempelvis mobile brugere, som har behov for at arbejde med dokumenter, lister og formularer i Sharepoint, men ikke har mulighed for at være koblet på virksomhedens Sharepoint-system.

Den nye klient Sharepoint 2010 Workspace gør det muligt at vælge Sharepoint-ressourcer, mens man er koblet på, og gemme dem lokalt.

Brugeren har derefter fuld mulighed for at arbejde med ressourcerne offline uden at være på Sharepoint-systemet, men med adgang til alle de normale Sharepoint-værktøjer.

Når brugeren igen kobler sig på Sharepoint-systemet, kan ændringerne synkroniseres med indholdet på serveren. På den måde vil en bruger eksempelvis kunne tage sine fem favoritsites fra Sharepoint-systemet med sig og synkronisere dem, når han kobler sig på.

En anden væsentlig nyhed i Sharepoint 2010, set fra brugerperspektiv, bliver muligheden for, at flere nu kan checke det samme dokument ud. Sharepoint 2010 har ændret den underliggende platform med fokus på samarbejde, og det betyder, at to eller flere personer nu kan arbejde med det samme dokument på samme tid.

Tidligere skulle brugerne vente på, at andre brugere havde afleveret deres ændringer ved at checke dokumentet ind igen i Sharepoint, men nu kan flere brugere arbejde samtidig i stedet.

»Sharepoint 2010 handler om at forbinde mennesker med hinanden og med information,« sagde Microsofts direktør Steve Ballmer i sin åbningstale på Sharepoint Conference 2009, som finder sted i denne uge i Las Vegas.

Samarbejdsplatformen er også integreret i både dele af Office 2010 og den nye webplatform for Office 2010, hvor brugerne kan arbejde sammen om dokumenter i enten de fulde klienter eller på web.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017