Nyt værktøj kamuflerer internettrafik i censurlande

9 kommentarer.  Hop til debatten
Det nyudviklede kamelæon-værktøj Marionette skal gøre det nemt for borgere i censurramte lande at maskere deres internetrafik for myndighederne
26. august 2015 kl. 13:54
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det bliver til stadighed sværere for indbyggere i blandt andet Kina, Iran og Syrien at omgå landenes strikse internetcensur og frit tilgå udenlandske websider eller tjenester.

Specielt er det en udfordring, når regeringerne har mulighed for at blokere krypterede VPN-forbindelser eller Tor-netværket. Løsningen kunne meget vel vise sig at blive Marionette – et nyt værktøj til maskering af internettrafik, skriver MIT Technology Review.

Marionette er et såkaldt kamæleon-værktøj, der ikke blot krypterer, men også maskerer den internettrafik, som sædvanligvis ville blive blokeret af myndighederne, og får det til at ligne helt uskyldig og tilladt internetadfærd som for eksempel Skype eller onlinespil.

Marionette kan tåle at blive gransket

Metoden med at maskere internettrafik for at undgå censur er ikke ny, men Marionette skulle være unik i og med, at det, hvis det er ordentligt programmeret, ikke blot maskerer trafikken, men også får trafikmønsteret til at reagere korrekt, hvis myndighederne aktivt gransker trafikken.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det gør kampen mere lige. Hvis Kina opdaterer deres censur, så kan du også tilpasse dig,« siger Scott Coull fra sikkerhedsfirmaet RedJack til MIT Technology Review.

Marionette er udviklet i et samarbejde mellem RedJack og to forskere fra Portland State University.

Der er allerede en dialog med folkene bag Tor-netværket om at understøtte Marionette i systemet. Og Scott Coull håber også at få Marionette integreret i anticensur-værktøjet Lantern.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
28. august 2015 kl. 03:31

Hvordan er dette revolutionerende ift. Tor + pluggable transports som obfsproxy, flashproxy, scramblesuit, meek etc.?

8
27. august 2015 kl. 12:21

Det ser ud til at ovenstående artikel er oversat og nedkogt fra denne artikel på internettet, hvor der også er flere forskellige links til det.

7
27. august 2015 kl. 10:40

Nice try, chinese police

6
27. august 2015 kl. 10:28

Linket til Marionette smuttede lige i den oprindelige redigering. Så tak til Rasmus Carstensen for at finde det frem.

Thomas Berger Social Media Journalist Version2

5
27. august 2015 kl. 09:51

"Kampen mere lige"? Det kommer vel an på om censuren har landets lovgivning i ryggen.

Jeg kan nok også finde på et par værktøjer der "gør kampen mere lige" for indbrudstyve, skattesvindlere (nånej, der er den rimelig ulige til den gale side allerede), voldsmænd og lignende. Men det bliver værktøjerne næppe lovlige at bruge her hjemme af.

Måske kan vi vælge side i en krig, og hjælpe undertrykte mod et regime osv. Men er det sådan vi opfatter Kina nu?

3
27. august 2015 kl. 03:27

Hvorfor linker I ikke til værktøjet?

Fordi det er en gimmick og værktøjet ikke findes. Måske er det et reklametrick, måske er det en del af et udspekuleret hackerangreb (altså at få folk til at repetere version2's smøre) - jeg tror det er endnu mere avanceret : Historien er falsk. Der findes ikke belæg.

1
26. august 2015 kl. 21:10

Hvorfor linker I ikke til værktøjet?