Nyt værktøj åbner 100 faner: Snyder annoncører, der forsøger at spore dig

Illustration: Bigstock
Knap åbner 100 faneblade i Firefox, som vildleder annoncører.

Det er en velkendt sag, at annoncører sporer dig på internettet. Der er allerede mange forskellige værktøjer til at begrænse sporing, men nu har Mozilla lanceret en ny løsning, der nok kan kaldes noget lidt ud over det sædvanlige.

På sin officielle blog har Firefox-udviklerne afsløret et initiativ, de kalder 'Track This,' som dog ikke er en sikkerhedsforanstaltning som sådan, men snarere et teknologisk eksperiment.

Åbner 100 faner på en gang

Det hele fungerer som følger:

Ved blot at klikke på en knap på Track This-siden, kan du åbne ikke mindre end 100 faner i browseren på en gang, som alle er repræsentative for en bestemt brugertype.

Man kan vælge imellem fire forskellige profiler, eller alter egoer. Hvis du f.eks. vælger profilen 'filthy rich' - svine-rig - vil man få op til 100 faner, der vil narre annoncører til at tro at brugeren har mange penge - og viser dig annoncer baseret på denne brugerprofil.

Læs også: EU-borgere trackes på massevis af hjemmesider fra det offentlige

Værktøjet er således kun beregnet til at vildlede annoncører til at tro at du er en anden person og øge bevidstheden om, hvordan sporing baseret på cookies foregår forekommer - og muligvis opfordre brugere til at blokere dem.

Mærkbar effekt

Mozilla advarer om, at 100 faner i browseren er meget, og de annoncer, man vil se, er nok ikke særlig relevante, så værktøjet bruges på egen risiko. Det er muligvis en god idé at åbne et nyt vindue eller en browser, før man går i gang.

Ifølge Mozilla vil man sandsynligvis kunne se, at webannoncerne ændres mere eller mindre umiddelbart, når man fortsætter med at browse efter at have åbnet og lukket de 100 faner, og effekten vil sandsynligvis blive synlig i et par dage.

Fremstødet er grundlæggende beregnet til at markedsføre funktionen 'Enhanced Tracking Protection,' som Mozilla for nylig indbyggede i sin browser som standard. Dette virker blandt andet ved at blokere tredjeparts cookies.

Hvis du vil teste den nye Mozillas opfindelse, skal du bare gå til Track This-sitet og gå i gang.

Denne artikel stammer fra Digi.no.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Thomas Toft

I det ene ringhjørne, Mozilla med tiltag som disse. I det andet ringhjørne, Chrome som prøver at stoppe adblockers (og som træner har de Apple's Safari der længe har haft præcist samme tilgang til reklamer* som Google er blevet svinet til for, men det snakker vi åbenbart ikke højt om).

* max X antal filtre som ikke er nok til blot én god filter liste.

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere