Nyt udviklerværktøj giver IE-browser-preview i et snuptag

Superpreview fra Microsoft løser problemet med at ville afprøve forskellige versioner af Internet Explorer. En betaversion af det gratis program er nu blevet frigivet.

Webudviklere vil gerne se, hvordan en side tager sig ud i alskens browsere. Men de forskellige udgaver af Internet Explorer kan volde problemer, fordi det ikke er muligt at installere flere versioner af browseren på samme Windows-maskine.

Det problem vil Microsoft gerne råde bod på og lancerede i går en beta-udgave af værktøjet Superpreview. Her kan man få vist, hvordan en webside ser ud, når den bliver kørt igennem de forskellige Internet Explorer-renderinger.

Superpreview viser to udgaver af websiden ved siden af hinanden. En IE6-version, samt en IE7- eller IE8-fortolkning, alt efter hvad der er installeret på maskinen.

Tidligere har Microsoft anbefalet dem, der ville køre flere udgaver af Internet Explorer, at køre en virtuel XP-platform gennem Virtual PC. En anden løsning er at pille i registreringsdatabasen, så flere udgaver af samme browser kan sniges ind på en computer, men det har aldrig været en stabil løsning.

IE6 kan i øvrigt heller ikke køre på Windows Vista, så det var nødvendigt at bruge Windows XP til tests. Men det problem er også løst med Superpreview, som kan køre på Vista.

Superpreview er en del af Microsofts websuite Expression, men vil blive tilbudt gratis, også efter betaperioden udløber og værktøjet kommer i den endelige version.

Ifølge Digi.no vil den endelige version efter alt at dømme også kunne vise, hvordan Safari og Firefox viser en webside, så alle de nødvendige previews kan klares på én gang.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Daniel Møller

Har prøvet det, men der var desværre små detaljer som afveg fra en reel visning i den pågældende browser og så kan det for mit vedkommende være ligemeget. Virtual PC, omend lidt klodset løsning, må derfor stadig være bedste bud.

  • 0
  • 0
Peter Lind

Måske er det især et problem med Vista og IE8, men for os der stadig sidder på XP, så er http://tredosoft.com/Multiple_IE en ganske gedigen løsning. Der er ikke noget fancy side om side, men til gengæld er det de rigtige browsere man får. Programmet gør det der ustabile noget med at pille i registreringsdatabasen ... jeg har ikke oplevet nogle problemer endnu.

  • 0
  • 0
Morten Winther

Har brugt http://browsershots.org før.

Browsershots laver screenshots af dit webdesign i forskellige browsere. Det er en gratis open-source service startet af Johann C. Rocholl. Når du indtaster din web-adresse, bliver den sat i køen til "behandling". Et vis antal af distribuerede computere vil åbne din hjemmeside i deres browser. Så vil de tage screenshots af din hjemmeside og uploade dem til den centrale server her.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere