Nyt trick: Hackere stjæler kryptovaluta for 7,7 mio. amerikanske dollars

Illustration: studiostoks / BigStock
Hackere fik kontrol over KICKICO smart-kontrakten og erobrede KickCoins til en værdi af 7,7 mio. amerikanske dollars. Siden mener KICKICO at have fået styr på deres smart-contract, og at de vil kunne erstatte alle stjålne tokens.

Hackere præsterede et knæk på KICKICO-platformen ved at stjæle platformens private-key, bruge deres smart-contract til at ødelægge eksisterende tokens på hot-wallets. Derefter oprettede de et tilsvarende antal nye tokens, som kunne flyttes til adresser, som hackerne selv kontrollerede.

Det skriver Ars Technica

Da KICK-tokens til en værdi af nominelt 7,7 mio. amerikanske dollars fossede ud af KICKICO-platformen, reagerede ingen af sikkerhedsanordningerne på tyveriet. Det skyldes ifølge KICKICO, at det tokens ikke blev trukket ud, men istedet slettet og genskabt under hackernes kontrol.

KICKICO opdagede først tyveriet, da brugere rapporterede, at tokens forsvandt fra deres wallets, de blev ikke flyttet, som i en normal transaktion, men i stedet ødelagt. I alt blev 70,000,000 KICK-tokens ødelagt og genskabt i røveriet.

Efterfølgende har KICKICO fået kontrol med den smart-contract som hackerne fik kontrol over med KICKICO's private key. De lover i en meddelelse på deres blog, at samtlige tokens vil blive erstattet.

Her er det dog interessant, at holdet bag, beder alle som har fået stjålet tokens, om at kontakte dem på mail, for at få dem returneret.

»KICKICO garanterer at returnere alle tokens til KickCoin indehavere. Vi undskylder for ubelejligheden, men påstår, at situationen er under kontrol,« skriver KICKICO

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kenneth Poulsen

Jeg ville nok ikke have valgt at kalde det et "Trick".

Hvorfor ikke bare skrive: "Hackere stjæler kryptovaluta for 7,7 mio. amerikanske dollars"?

Syntes det andet virket lidt BT-agtigt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere