Nyt trick fra Microsoft narrer til Windows 10-opgradering

Illustration:
Microsofts seneste træk for at få flere til at opgradere til Windows 10 mener redaktør på PC World, er 'beskidt'. Når brugere tror, at de kun lukker Windows 10 opgraderings boksen, starter de nemlig også opgraderingen automatisk.

Hvis den stædige Windows 10-opgraderings-popup-boks toner frem på din computerskærm vil et tryk i krydset i højre hjørne ikke kun lukke boksen. Det vil også starte opgraderingen automatisk, skriver BBC.

Microsoft har længe forsøgt at få flere brugere over på Windows 10, og dette seneste træk mener nogle er et beskidt kneb. Brugere opfatter nemlig normalt ikke et tryk i krydset som det samme som en accept.

Microsoft argumenterer, at opgraderingen stadig vil kunne blive stoppet, når den planlagte tid for opgraderingen popper op.

Ordet 'anbefalet' er afgørende

Den nye 'funktion' skyldes ifølge dem, at der nu i opgraderingen står, at den er anbefalet, og mange har indstillet deres pc til automatisk at acceptere anbefalede opgraderinger af sikkerhedsmæssige årsager.

»At bruge disse beskidte tricks frustrerer kun gamle Windows-brugere, som har en meget valid grund til at holde sig til det operative system, som de allerede kender og elsker,« skriver Brad Chacos, redaktør på PC World, ifølge BBC.

Microsoft mener dog, at det er til alles bedste, nu den gratis Windows 10-opgradering stopper den 29. juli, og de gerne vil ’hjælpe folk med at opgradere til den bedste version af Windows’.

Version2's journalist Jesper Sandal skriver en kommentar til Microsofts opgraderingstrick i løbet af i dag.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Anne-Marie Krogsbøll

"Den nye 'funktion' skyldes ifølge dem, at der nu i opgraderingen står, at den er anbefalet, og mange har indstillet deres pc til automatisk at acceptere anbefalede opgraderinger af sikkerhedsmæssige årsager."

Hvorfor skriver de så ikke bare boksen, at tryk i hjørnet vil sætte opgraderingen i gang?

Per Egtved

Normalt skal man ikke fortælle at det ikke fungerede med at instalere windows 10, for så er man jo computer "analfabet" hvilket ikke er tifældet. Vi har en windows 7 styresystem, og en 8.1. Det fejlede totalt med vores HP pavilion dv7. Grafikken blev total forkert, og kunne ikke rettes. Vi kunne heller ikke komme på nettet trods vejledningen i: kom godt i gang, efter at have gjort disse ret simple forsøg, sluttede den med bemærkningen: så er der nok ik noget at gøre. Vi forsøgte også med support fordi computeren gik helt ned, og fik den besked at vi sku kontakte HP. Det var her ikke mulig at fortryde ved at vælge gå tilbage til windows 7, som jeg er indbygget i deres opdatering. Jeg var så nødt til at reinstallere dem med en cd rom. På vores 8.1 fik jeg fejlmeddelelse om modul 32 fejl, til gengæld kunne vi komme på nettet. Nu var vi så heldig her forleden dag at blive HACKKET af microsoft, således at forstå, at den installerede sig automatisk. Her var det muligt at gå tilbage til windows 7. Computerworld har et link til en portal, hvor man kan blokkere for "denne virus" fra Microsoft, den hedder : ultimateoutsider.com men man kommer ind på computerworld og kan så finde linket. Hvis det er tydeligt, at vi foragter microsoft, har i ikke taget hel fejl. Indtil videre virker ultimate... indtil microsoft bare finder en måde at hacke den på også. Hilsen Per.

Gert Agerholm

Vi var i dag på arbejde vidne til at en Windows 7 pro AUTOMATISK havde opdateret til Windows 10 i nat, UDEN af brugeren er blevet spurgt, ikke noget med at man kunne fortryde.

PC'en tilhører en af vore samarbejds partnere, så jeg har ikke direkte haft med dens opsætning af gøre. Men PC'en er en professionel udviklingsmaskine, ikke nogen "ligegyldig" home maskine. Godt gået MS. Hvis ikke en del før var mod MS, så har de i den grad formået at få stemningen vendt mod dem ved at agere på denne måde.

Windows 10 er OK, at man kan få den gratis er også fint, men TVANG er total uacceptabelt.

Brugeren fik ikke engang muligheden for "at svare forkert" eller trykke på krydset for at installere.

Claus Nørgaard Gravesen

Det kommer jo an på ens personlige indstillinger.

Men jo, det skulle da være forbudt at "sælge" et produkt på den måde, ved at snyde godtroende brugere, der endda tror, de takker nej ved et klik på krydset. På den anden side sluger de samme brugere jo dagligt alle andre opdateringer, hvad end de måtte være, så hvor sætter man grænsen? Ved et nyt styresystem?

Ville personligt sætte den langt før det :/

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Brugerundersøgelse Version2
maximize minimize