Nyt talentprogram skal få flere kvinder i toppen af dansk it

Et nyt talentprogram fra IT-Branchen skal ændre på, at kvindekønnet kun udgør 6 procent af den samlede ledelsestop i danske it-virksomheder. Første kuld i programmet bliver udklækket i dag.

IT-Branchen vil med sit nye talentprogram forsøge at komme den store mangel på kvinder i toppen af den danske it-branche til livs. I dag udgør kvinder kun 6 procent af it-topledelsen i Danmark, og det er slet ikke godt nok.

»Det er meget bekymrende, at der ikke kommer flere kvindelige topchefer, og der er ingen tvivl om at vores branche ikke er unik. Det er en samfundsudfordring, man politisk bliver nødt til at se på med alvor på. Vi arbejder i IT-Branchen målrettet videre og forventer, at det nye talentprogram kan være med til at sætte skub i udviklingen,« udtaler Cecilia Bonefeld-Dahl, formand for brancheforeningens Styregruppe for Kvindelige Ledere, i en pressemeddelelse.

Også IT-Branchens administrerende direktør efterlyser flere kvinder i toppen til at hjælpe med at løfte fremtidens it-udfordringer i branchen.

»Vi har mere end nogensinde før brug for alle de dygtigste ledertalenter i vores it-virksomheder. Ikke kun mændene. Vi skal have flere kvinder i ledelsen, og derfor har IT-Branchen lanceret det nye talentprogram for kvinder,« udtaler Morten Bangsgaard, der er administrerende direktør i IT-Branchen.

I dag har det første hold kvinder, der kommer fra virksomheder som Dell, FDC KMD og Microsoft Danmark netop gennemført det særlige program., der er inspireret fra IT-Branchens norske søsterorganisation, IKT Norge.

Her viser erfaringerne, at programmet virker. Blandt andet kan man se, at de kvinder, som har gennemført programmet, efterfølgende har fået mere budgetansvar og at en fjerdel efterfølgende er blevet topleder i en it-virksomhed.

Det nye danske kuld har i programmets forløb blandt andet fået top-erhvervsledere i branchen som mentorer og har undervejs deltaget i forskellige typer workshops med kvindelige rollemodeller. De har desuden gennemgået et konkret uddannelsesforløb, hvor der blandt andet er fokus på både personlig og professionel udvikling.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Peter Makholm Blogger

Det er ikke min opfattelse at der er væsentligt flere IT-kvinder i resten af ansættelsespyramiden. Så hvorfor fokuserer på topledelsen? Hvorfor ikke generelt fokuserer på at tiltrække kvinder til branchen?

Flere IT-kvinder i bunden må give anledning til flere kvinder der har kompetance til at blive IT-ledere. Eller er jeg bare naiv at tror at IT-Branchens ledere har noget med IT at gøre?

  • 3
  • 0
Per Sikker Hansen

Ikke på et eneste tidspunkt er der blevet argumenteret for hvorfor vi er "nødt" til at få flere kvinder i IT-toppen. Sure, jeg har intet imod hvis der kommer flere kvindelige IT-chefer, men det holder mig heller ikke vågen om natten at der ikke er. Hvorfor? Fordi køn ikke spiller nogen rolle. Hvis kvinder vil til tops i IT-branchen må de tage en IT-uddannelse og søge IT-jobs. Det er der også kvinder der gør, og det er jo godt for dem. Men det kan da aldrig blive et samfundsproblem at voksne kvinder med myndighed til at bestemme over sit eget liv, nu bare vælger andre karrierer. Det er deres valg.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere