Nyt storage-system hos TV2 Sputnik skal stå sin prøve ved VM-kamp

Danmarks første kamp ved VM i fodbold bliver spillet midt i arbejdstiden. Det kan vise sig at blive en hård test af det nye storage-system hos TV2 Sputnik, som viser kampen live via internettet.

Hvis der ser lidt tomt ud omkring dig på kontoret mandag eftermiddag, så er der en god sandsynlighed for, at det skyldes VM i fodbold. Danmark spiller sin første kamp lige midt i arbejdstiden, og det bliver den første store test for TV2's internetkanal Sputnik og det opgraderede storagesystem.

TV2 Sputnik viser nemlig kampen live via internettet.

Kommerciel chef for TV2 Sputnik, Jan Færch, vil ikke sætte tal på, hvor mange samtidige brugere, han forventer, vil streame kampen.

»Vi har ikke rigtigt noget fortilfælde. Det tætteste vi kommer på det, var Le Mans-racerløbet sidste år, som ikke blev vist på hovedkanalen TV2. Der havde vi omkring 8.000 samtidige brugere. Men siden har vi opgraderet væsentligt,« forklarer Jan Færch.

TV2 Sputnik har opgraderet båndbredden, men endnu vigtigere har tjenesten fået et nyt og hurtigere storage-system. Det betyder, at tjenesten nu skulle kunne vise endnu flere og større filer samtidig.

Før opgraderingen oplevede brugerne af og til, at det streamede videosignal hakkede.

»Vi var ikke klar over, at det var serveren, der var problemet. Vores båndbredde var faktisk ikke belastet,« fortæller Jan Færch.

Den tidligere opsætning kunne ikke håndtere nok I/O-operationer til at levere signalet til alle brugerne, og det viste sig at være flaskehalsen for TV2 Sputnik. Derfor er storagesystemet nu udskiftet med et, der er hurtigere.

Hvis det viser sig, at der kommer flere brugere på, end det nye system kan håndtere, så har TV2 Sputnik også mulighed for at skrue ned for kvaliteten. Lige nu udsendes en stream på to megabit, men det kan halveres til én megabit og stadig ses. Det vil Jan Færch dog helst undgå.

»Vi ved, at der er mange, som bruger en stor skærm eller ligefrem en projektor,« siger han.

Tilmeldingssystem en akilleshæl

TV2 Sputnik er en betalingstjeneste, som brugerne skal tilmelde sig, før de kan få adgang til at se live-udsendelserne. Selvom selve Sputnik-tjenesten kan håndtere et stort antal brugere, så er det ikke sikkert, at tilmeldingssystemet kan følge med, hvis rigtigt mange brugere beslutter sig for at registrere sig fem minutter før kampstart på mandag.

»Det er faktisk vores akilleshæl. Vi har prøvet det én gang før med den første sæson af Anna Piil, hvor vi lavede en henvisning på TV2 til Sputnik. Den gang var det ikke så kendt, at det var en betalingstjeneste, så henvisningen betød, at næsten 65.000 gik ind samtidig og fik systemet til at gå ned,« fortæller Jan Færch.

Derfor har TV2 Sputnik ikke tænkt sig at reklamere på tv med, at kampen også kan ses via Sputnik.

»Vi vil også helst have, at folk ser den på tv,« siger Jan Færch.

Ud over VM i fodbold har TV2 Sputnik oprustet på antallet af live sportstransmissioner, så internetkanalen viser både Le Mans, Wimbledon og Tour de France denne sommer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Jeppe Toustrup

Ja, det ville være ret relevant at vide bare en anelse teknisk om deres setup, nu når overskriften på nyheden nævner at der er et nyt storage system i deres setup. Den eneste information man sidder med efter at have læst artiklen, er at det nye storage system skulle være hurtigere end det gamle, hvilket man nok et eller andet sted måtte forvente når det er udskiftet.

Specielt nu for tiden hvor der er øget fokus på SSD diske og flash hukommelse, ville det være relevant at vide om det er noget der er at finde i deres setup, og hvilke overvejelser de har gjort sig.

  • 0
  • 0
#8 Mikkel Nielsen

Det er som om systemet ikke helt stod sin prøve ...

"200 Fejl

Der er desværre opstået et problem med den forespurgte side. TV 2 er automatisk blevet underettet, og arbejder på at rette fejlen hurtigst muligt.

Du kan evt. forsøge at genindlæse siden. Hvis problemet fortsætter gennem længere tid er du velkommen til at kontakte os."

Nå ... der er nok nogen der kan gi et resume af den kamp ... :-/

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere