Nyt spil vil lade folk ‘opleve pinslerne ved cryptomining’

Illustration: Screendump
Et nyt spil har, i bedste tycoon-stil, tænkt sig at introducere spilleren til kryptovaluta-udvinding og alle de besværligheder, der er forbundet med den.

Al den globale snak om at tjene penge på udvinding, handel med og tyveri af bitcoins har skabt en enorm interesse både blandt rigmænd og fattigfolk.

Men Bitcoin-mining er ikke nogen dans på roser. For hvis man vil udvinde kryptovaluta i stor skala, kræver det meget strøm samt køling af de kraftige processorer, der skal gøre det hårde arbejde.

Disse grafikprocessorer bliver desuden dyrere med den øgede efterspørgsel, og en af verdens største grafikkort-producenter, Nvidia, har bedt sine forhandlere rundtomkring om at prioritere gamerne frem for de mange minere, der pludselig er interesseret i processorerne.

Læs også: Island: 11 anholdt for at stjæle 600 computere til bitcoin-mining

Derudover er markedet så flydende, at den kryptovaluta, man udvinder med god profit i dag, kan være værdiløs i morgen, skriver Motherboard.

Man risikerer altså at investere tusindvis af kroner og ende med ingenting. Og det er hér, Bitcoin Tycoon kommer ind i billedet.

Læs også: Ondsindet krypto-mining eksploderede i 2017

Det Shanghai-baserede spilstudie 99 Game Studio vil lade spillerne prøve en karriere som Bitcoin-tycoon af uden at mærke de økonomiske konsekvenser af diverse fejl på egen krop og pengepung.

Spillet starter i 2014, da kryptoudvinding var en ny ting og skal lave sit eget første miner-setup. Herefter vil markedets bitterhed ramme spilleren, lyder det i beskrivelsen af spillet.

Læs også: Russiske atomingeniører anholdt: Ville mine bitcoin med tophemmelig supercomputer

Udviklerne lover desuden, at spillet kommer til at indeholde randomiserede events og mulighed for at tilpasse både ens hjem, karriere og mining-opsætning.

Lige nu ser det ud til, at Bitcoin Tycoon udkommer som early access-spil i maj 2018. Derefter vil der blive udviklet videre på det i takt med, at spillerne kommer med feedback.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Peter Tagesen

Ekstrabladets artikel er noget misvisende og mangler uddybning.

Hvis man jævnligt handler med cryptocurrency, vil det betragtes som spekulation. Hvis man har en hel bitcoin fra tidernes morgen, som en af mine venner har, og han vil sælge den, skal det ikke beskattes. Det vil svare til handel med klassiske biler eller kunst.

Så det er lidt af en gråzone, hvor der skal falde dom i nogle sager for at der kan dannes præcedens og dermed lave en rettesnor for bl.a. SKAT, hvilket utvivlsomt vil blive sat i værk i den kommende tid.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere