Nyt Snowden-læk: Storbritannien DDoS’ede Anonymous

5. februar 2014 kl. 18:302
Britisk sikkerhedstjeneste angreb hacktivistgrupperingen Anonymous med DDoS og malware, viser nyt læk fra whistlebloweren Edward Snowden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hacktivistgrupperingen Anonymous har flere gange taget ansvaret for DDoS-angreb mod forskellige mål. Men nu viser afsløringer fra whistlebloweren Edward Snowden, at Anonymous selv har været et mål for samme type angreb. Gerningsmændene skal findes i det britiske embedsværk, skriver amerikanske NBC.

For ifølge de lækkede dokumenter er det den britiske sikkerhedstjeneste GCHQ - Britain’s Government Communications Headquarters - der angiveligt har udsat flere IRC-chatrum for DDoS-angreb. Samtidig skulle sikkerhedstjenesten have inficeret flere maskiner med malware for at afsløre hacktivisternes identitet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dette skulle efter sigende have ført til, at briterne kunne dømme en hacker for at stjæle data fra betalingstjenesten PayPal, mens de i en anden sag kunne identificere hacktivister, der angreb statslige hjemmesider.

De lækkede dokumenter stammer fra NSA, skriver NBC og tilføjer, at briterne ligefrem pralede med metoderne, da de præsenterede DDoS-angrebene for den amerikanske sikkerhedstjeneste. Missionen med DDoS-angrebene blev af briterne kaldt Rolling Thunder. Ifølge briterne, skræmte det 80 procent af personerne i chatrummene væk.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
5. februar 2014 kl. 23:06

Britisk sikkerhedstjeneste angreb hacktivistgrupperingen Anonymous med DDoS og malware, viser nyt læk fra whistlebloweren Edward Snowden.

GCHQ har DDOS'et et udefineret, decentralt netværk af individer, som styrer nogle gamle XP-maskiner inficeret med malware ... og det har de gjort ved at inficere dem med malware. Woah, det er sgu da noget seriøs hacking!!

Eller nej vent... læser lige videre....

For ifølge de lækkede dokumenter er det den britiske sikkerhedstjeneste GCHQ - Britain’s Government Communications Headquarters - der angiveligt har udsat flere IRC-chatrum for DDoS-angreb.

Nååååh, det er derfor freenode er nede så ofte. Fuck you very much, GCHQ.

Af de selv samme neanderthalere som smadrer harddiske med en boremaskine og en vinkelsliber <3

2
6. februar 2014 kl. 14:32

Der er intet der tyder på at GCHQ har udført angreb mod freenode og anonops, lulzsec osv. bruger da også andre netværk.

Der har været eksempler på at nogle af de hacktivist grupperinger har forsøgt at starte kanaler på freenode, men da deres aktiviteter generelt har været off-topic for netværket og vi ikke som default forsøger at skjule deres IP adresser mv. har det generelt været meget kortvarige forsøg.

Det seneste DDoS angreb mod freenode blev planlagt og udført af en anonops script kiddie.