Nyt web-styresystem til smartphones skal give billigere mobiler

Nyt web-baseret operativsystem til smartphones kræver mindre regnekraft end iOS og Android. Det åbner op for billige smartphones til udviklingslande.

Telefoner med Android og iOS er ved at overtage markedet i den rige del af verden, men i u-lande, hvor pengene er små, er en smartphone med et kompliceret styresystem for dyr for de fleste. Det vil Mozilla lave om på.

Ifølge Betanews får Mozilla nu opbakning til sit nye operativsystem B2G (Boot-2-Gecko), som er beregnet til smartphones. B2G adskiller sig fra Android og iOS ved at køre applikationer på internettet. Derfor kræver enheder, som kører B2G ikke så meget regnekraft, og det vil være muligt at producere smartphones til en tiendedel af prisen på en iPhone.

Læs også: Mozilla barsler med mobil-styresystem: Boot 2 Gecko lige om hjørnet

Derfor støtter teleudbyderne Telefonica og Deutsche Telekom nu op om projektet. Det skyldes, at virksomhederne ser et stort potentiale for at systemet kan slå igennem i Latinamerika, hvor smartphones stadig er for dyre til at appellere til det brede marked.

Derudover støtter Adobe and Qualcomm også B2G.

Apps til B2G udvikles med gængse webteknologier og er baseret på HTML5.

Mobileburn.com har prøvet det nye OS af på Mobile World Congress 2012:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Johnnie Hougaard Nielsen

En smartphone hvor apps kun kan være webapps lyder måske mere fristende end det egentlig er. Sådan en dims skal alligevel have en nogenlunde ordentlig skærm, samt lidt processor og ram. Og som Ulrik pointerer, kræves der jo stadig en rimelig dataforbindelse.

Om et års tid tror jeg at en lowend Android smartphone er billig nok til for alvor at klemme det featurephone marked som dette initiativ matcher. Altså det brede marked i de mindre rige lande.

  • 1
  • 0
#4 Jesper Poulsen

I lande hvor den mobile infrastruktur ikke er fuldt udbygget vil man tilbyde smartphones der ikke virker uden en fuldt udbygget mobil infrastruktur. Det er da FAIL!

Der er mange steder her i Danmark hvor sådan en telefon slet ikke ville kunne fungere. Hvordan havde man så tænkt sig at kunne bruge den ude i Nmumba's sandede ørken?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere