Nyt sikkerhedssystem skal sikre Samsungs kommende smart-tv mod hacking

Samsung kommende Tizen-baserede smart-tv sikres bedre mod hackere – lover Samsung

Samsung kunne forleden fortælle, at de i 2016 satser endnu mere på smart-tv, og at der i en række af selskabets kommende topmodeller vil blive indbygget en IoT-hub. Dermed bliver det muligt for brugerne at styre hjemmets lys, hvidevarer, sensorer med mere direkte fra fjernsynet.

Det er en nyhed, som endnu en gang bringer hele problematikken om sikkerhed, privacy og Internet of Things på banen. Samsung har derfor i dag løftet sløret for sikkerhedssystemet Gaia, der integreres i deres Tizen-baserede smart-tv, og skal gøre langt sværere at hacke dem.

»Det er yderst vigtigt for Samsung, at beskytte vores kunders personlige informationer, både i forhold til vores værdier som firma men også for at kunne sikre IoT-økosystemets fortsatte vækst og succes. Gaia er den sikkerhedsløsning, som skal sikre Samsungs kunders og give dem fred i sindet nu og fremover,« udtaler Hyun Suk Kim, chef for Visual Display Business hos Samsung, i en pressemeddelelse.

Læs også: Endnu en smart-tv-producent sladrer om brugernes streaming-vaner

Gaia er, ifølge Samsung, en tre lags løsning. For det første oprettes en såkaldt sikker zone eller virtuel barriere, hvor kundens kreditkort information og adgangskoder er lukket inde bag en pinkode.

For det andet vil data som sendes til og fra det enkelte smart-tv, her i blandt kommunikation med IoT service servere, være krypteret. En umiddelbar indlysende foranstaltning som imidlertid har været pinlig fraværende i flere eksisterende smart-tv.

Endelig er selve smart-tv operativsystemet Tizen delt i to, et primært og et sikkert område, der er sikret individuelt, samtidig med at den offentlige nøgle, som benyttes til at verificere personlig information, er lagret direkte i en chip i fjernsynet.

Nu mangler Samsung blot at overbevise os om, at vi rent faktisk har brug for et smart-tv.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Benny Lyne Amorsen

Samsung har i dag fuld kontrol over alt hvad som foregår på deres TV, og de får også indberetninger om alt hvad TV'et gør. Dvs. hvilke filer streamer du, hvilke kanaler ser du osv.

De kan forsøge at sikre sig alt det de vil mod angribere, men så længe de selv har total kontrol så er risikoen der også for at andre får det.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Så skal man kun hacke Samsung for at få alle oplysningerne.

Jeg var en af dem der fik mine kontokort oplysninger og id lagt ud i forbindelse med SONY's 1 hack. Deres håndteringen under og efterfølgende gjorde at jeg aldrig blev rigtigt kunde ved dem igen. Den nye konto til PS3 blev en login UDEN betalingsmuligheder, og med minimum og forkerte bruger data. Derfor bliver der heller ikke købt en PS4.

Men det eneste SMART jeg kan se i dette er for Samsung, de vil gerne have din betalings oplysninger og sælge dig medie indhold. Ja efter en patch kan du ikke se TV uden du har lagt dine kreditkortoplysninger og købt den 1 "gratis" film. Samt betaler månedlige beløb for at holde dit TV sikkerhedsopdatere. Desuden ´kan du pludselige ikke se film, hvis ikke de kommer for en godkendt DMA kilde.

Der er ikke noget SMART i dette for forbrugeren, så længe man ikke selv er here over software og indhold. Derfor en nyt OS og patch ligger lige for. Noget SONY også lige fik "fjernet" ved PS3, muligheden for 3parts OS, var glad for en lille Linux til at browse på nettet på min PX3, som forøvert stadig er en god Spille og BR afspiller. Synd at SONY f**** det så meget op for sig selv. Op i røven med aktionæren, men de får ødelagt noget godt hardware. Ligesom med Samsung 6 Edge og Xbox ONE Kinetik. Når det bliver fravalgt på grund af tåbelige beslutninger omkring software og muligheder,

 • 0
 • 0
Daniel Schledermann

Vi har lige erhvervet os et lidt for smart Samsung-tv. De betingelser man skal godkende for at bruge de smarte funktioner er simpelthen for overvældende. Der var vist i omegnen af 180 sidefulde licens man skulle godkende, og, så vidt jeg kan læse mig frem til, nogle ret vidtgående muligheder for Samsung at følge med i hvad vi ser. Så svaret blev nej tak, og WD-tv og Chromecast kommer til at stå for det smarte.

 • 0
 • 0
Erik Trolle

Så svaret blev nej tak, og WD-tv og Chromecast kommer til at stå for det smarte.

Jeg har det på samme måde, jeg har taget alt tilknytning til nettet fra mit TV, jeg er simpelthen træt af at Samsung vil bestemme hvad jeg skal kunne og ikke skal, så mi forholdsvis dyre wifi dongle og netværkskabel er taget fra. Jeg benytter i dag min multimedie server og ChromeCast. Jeg overvejer faktisk at købe en ren 4K monitor helt uden tuner for at slippe for industriens mulighed for at rode i mit privatliv uden at spørge mig om lov. De burde skive under på en privatlivets freds erklæring hvor de ikke benytter de data de høster til noget som er mod min vilje. Jeg intet mod at fragive data hvis de blive anonymiseret og jeg ved hvor de ender og rettighederne til dem er mine. Industrien presser folk til at fraskrive deres rettigheder og det er efter min mening bare forkert.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

. Industrien presser folk til at fraskrive deres rettigheder og det er efter min mening bare forkert.

Spørgsmålet er om det er lovligt, du kan jo ikke stilles dårligere i forhold til persondata love og købelove, ligegyldig hvad de skriver i deres licenser. Det må facebook og Google også sande.

Så det er måske spørgsmål om at tage sagen til forbrugerombudsmanden/domstole/EU for at få Samsung til at rette ind. Man kan starte med at finde ud af hvor de har deres Data, hvis det er i Korea, så er det HELT ulovligt, da der aldrig har været en Safe Harbor aftale med dem, som jeg ved ? Nu da bødestørrelsen er op til 5% af omsætningen så er det da også bedst at gå efter de største.

Har ikke selv et Samsung TV, men desværre en S6 Edge, eller mere desværre Samsungs Lorte software. Skal have den route, men var lidt for hurtigt til at få den opdateret da jeg fik den i hånden, så det hul der bruges nem til det, er lukket. Har ikke et Samsung TV, deres måde på at lade forbruger i stikken med sidste års model, som kun krævet en software opdatering for at virke, virker som SONY, ASUS og MS's måde at håndtere kunder der har købt dyrt hardware. Så jeg har kun haft ET.

Men en opfordring !!! kan jer med Samsung TV ikke finde sammen her, og hjælpes af med klage. Det er noget nemmere når man ikke er alene, og forskellige kompetencer kan også hjælpe i sådan en sag. Bare en OPFORDRING. Man lavet også grin med en ung østriger som anlagte sag mod facebook. Det ville ikke have sin gang på jorden :-)

Ellers godt nytår.

 • 0
 • 0
Benny Lyne Amorsen

Der var vist i omegnen af 180 sidefulde licens man skulle godkende, og, så vidt jeg kan læse mig frem til, nogle ret vidtgående muligheder for Samsung at følge med i hvad vi ser.

Jep, og de bliver vist på skærmen i et stort set ulæseligt format. Derudover kommer der nogle gange om året en advarsel på skærmen om at denne eller hin service ikke længere er understøttet af Samsung og vil holde op med at virke. Den advarsel kan man klikke væk, men den dukker op igen dagen efter, og dagen efter, og ...

Det er rigtigt trælst, for når man først er igennem det elendige menusystem og har klikket sig frem til sin film på serveren, så er kvaliteten af streamen bare i top. Der er ingen problemer med synkronisering af lyd, sortniveau har jeg kun set kikse én gang, 50Hz vs. 60Hz vs 24Hz virker bare, 3D fungerer, stort set alt kan afspilles, og det er i det hele taget en fornøjelse at se på. Jeg har ikke tal på de gange jeg har døjet med judder osv. på diverse PC'er, så på den måde er det fedt at have noget som bare spiller.

Men det koster på privatlivet og selvrespekten.

 • 0
 • 0
Bent Jensen

Det er også derfor jeg synes i skulle teste lovligheden i denne ansvarsfraskrivelse og indgreb i privatlivet. Skal man som privatperson læse, forstå og godkende 180 sider Juristeri. Som måske også stiller en dårligere end købelov og overtræder persondataloven.

Det var derfor jeg opfordret til at klage og "sagsøge" dem. Til en start, et pænt brev til forbrugerrådet og datatilsyn, måske når de nye EU love træder i kraft. Det kræver lidt arbejde og overskud, men ikke selvrespekt, den kan man hvis kun risikere at få tilbage. Har ikke et Samsung TV og overskud, derfor jeg opfordret ejer af sådan til at slå sig sammen og finde ud af om denne indgriben i privatliv og opsamling af data i Sydkorea eller andre ukendte steder er lovligt.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere