Nyt SAN skrumpede backup-vinduet fra en nat til 5 minutter

3. maj 2010 kl. 11:031
Samtidig med at datamængden var ved at vokse ud af det gamle storage-system, ville hostingfirmaet IT-Gaarden forsøge at løse problemet med, at nedetiden til backup var for kostbar for kunderne.
Artiklen er ældre end 30 dage

Hos hostingfirmaet IT-Gaarden i Horsens stod det gamle SAN fra EMC over for at skulle pensioneres, og det nyere SAN fra HP skulle opgraderes for at imødekomme de hurtigt voksende datamængder.

Men samtidig var IT-Gaarden også nødt til at gøre noget ved, at den tid, det tog at tage backup, efterhånden havde nået smertegrænsen. Derfor skulle det nye system ikke blot være større og hurtigere, men også smartere.

»Vi havde for mange kunder kun et vindue fra klokken 23 til 6 om morgenen, og det kan knibe med at nå at tage backup af for eksempel en Navision-database, som kunderne har krav om skal køre, men som vi er nødt til lukke for at tage en kopi af,« forklarer teknisk koordinator Kim Deleuran fra IT-Gaarden.

IT-Gaarden fik snævret det ind til et valg mellem enten en løsning fra HP eller Compellent. Selvom Compellents løsning var dyrere, så valgte IT-Gaarden den alligevel, fordi selskabet vurderede, at den gav større fleksibilitet i forhold til løsningen fra HP.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Men vi var de første i Danmark til at købe Compellent, og så havde vi nok noget jysk skepsis. Vi var nede og se en løsning i Tyskland, og det var rart at få nogen, der sagde god for det,« fortæller Kim Deleuran.

Snapshots flytter backuppen til sekundært system

Den nye SAN-løsning består af to adskilte systemer, der skal give redundans. Det var nemlig også et ønske fra kunderne, som ville have mulighed for hurtigt at kunne komme op at køre igen, hvis det primære system brød sammen.

Når valget faldt på Compellent, skyldtes det blandt andet selskabets Replay-teknologi, som gør det muligt at tage et snapshot fra det primære system og bringe det op at køre på det sekundære.

Et snapshot er blot et øjebliksbillede af, hvilke fysiske ændringer der er sket på disken siden sidst, og det kan laves hurtigere end en fuld backup. Derfor er snapshots i dag udbredt til backup af SAN.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Compellents Snapshot Replay gør det muligt at tage et snapshot, og ud fra det lave en egentlig backup ved at overføre det til det sekundære system og på den måde udnytte redundansen til at gøre nedetiden til backup mindre.

»Nu har vi lavet et script, som kan stoppe en database for eksempel klokken tre om natten, lave et snapshot og så starte den op igen. Det giver en nedetid på fem minutter. Vi kan så tage det snapshot og bruge til at tage backup,« forklarer Kim Deleuran.

Billige SATA-diske udvider kapaciteten

IT-Gaarden har også brugt Replay-teknologien til at give testservere adgang til backuppede data og til at lave et system til recovery på filniveau fra systemerne.

De to nye SAN hos IT-Gaarden er på henholdsvis 11 og 9 terabytes, hvor størstedelen af kapaciteten ligger i billige SATA-diske. For at holde hastigheden og prisen i balance bruger systemet automatisk tiering.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I IT-Gaardens opsætning ligger de hyppigst brugte data således på de yderste 20 procent af diskpladerne på de hurtige Fibre Channel-diske, og i takt med at data ikke bliver brugt, bliver de flyttet ned i hierarkiet for til sidst at ende på SATA-diskene.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger