Nyt program fra Adobe: Lav avancerede hjemmesider uden at kode en linje

Adobe har præsenteret et nyt værktøj med kodenavnet 'Muse', der lader brugere lave hjemmesider i HTML5 og CSS3 uden erfaring med kodning.

Nu skal alle kunne lave hjemmesider i HTML5 og CSS3 - også selvom de ingen erfaring har med at kode. Det mener Adobe, der mandag frigav en betaudgave af et kommende program med arbejdstitlen 'Muse'.

»Muligheden for at kunne opbygge hjemmesider så let, som det er at designe en side i InDesign, er en af de mest populære anmodninger fra vores designkunder,« udtaler Lea Hickman i en pressemeddelelse fra Adobe, med en henvisning til Adobes DTP-program InDesign.

Muse-betaen kan hentes gratis på Adobes hjemmeside, hvor der også er eksempler på sider lavet med Muse samt tutorials. Adobe regner med at frigive programmet i 2012, hvorefter den gratis beta ikke længere vil være tilgængelig.

Muse kører på Air-platformen, hvilket betyder, at programmet vil kunne bruges på de fleste styresystemer. Adobe oplyser dog, at der ikke er planer om at understøtte Linux, og at der derfor kan være fejl i programmet, der kun er at finde i Linux.

Adobe oplyser, at Muse udelukkende vil være tilgængeligt som en abonnementsbaseret tjeneste. De foreløbige priser er 180 amerikanske dollars for et år, svarende til 965 kroner i dagskurs, eller 20 amerikanske dollars, svarende til 105 kroner i dagskurs, hvis man abonnerer på månedsbasis.

Nedenfor kan du se Adobes egen præsentation af Muse

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Benjamin Balder

"Lav avancerede hjemmesider uden at kode en linje"

Ah ja... verden er fuld af den slags fantastiske tilbud... og det er lige præcis den slags kode-fobiske holdning, som enhver god web-udvikler har...

 • Kode?? årh shit mand hvad gør jeg?? da-daaaa
 • ADOBE MUSE! Du kender det godt: Du sidder og skal lave en hjemmeside, men du har slet ikke de fornødne færdigheder; men nu har vi udviklet et redskab til dig, der ikke gider tilegne dig nogen basale færdigheder, men som tror på nemme genveje og at man bare skal lange dankortet over disken for at komme frem i verden. Og nej, den slags udbydes jo slet ikke gratis i forvejen, og det er et helt nyt koncept, som aldrig har fejlet før. Vi bygger nemlig videre på stolte traditioner som Frontpage og GoLive.
 • Årh fedt mand! Her er 965 kr... phew, godt jeg ikke skulle læse en bog eller nuppe en tutorial.

Til dig, der er fan af... "Tjen penge hjemmefra", "Få en flad, muskuløs mave helt uden at lave noget", "Lav avancerede madretter uden at kunne lave mad... med den her plastic-dims", "Find den store kærlighed helt uden at mødes med folk.. du skal bare oprette den her profil", "Invester dine penge i den her nigerianske pyramide-gazelle-virksomhed og vær stensikker på at blive millionær" og "25 absolutte pop-klassikere indspillet på pan-fløjte"

 • 18
 • 1
#2 Johannes Aagaard

Bortset fra det er det ved gud mange eksperter udi HTML, XHTML, CSS, ASP, ASP.NET og SSI o.s.v., der laver dynger af hjemmesider uden at have noget som helst begreb om design, layout, brugervenlighed m.v. - og det ser ofte ud derefter.

Adobe MUSE's fukus på designelementet er da fint - og nok også tænkt som et modtræk til f.eks. MS Expression Web 4 (ekstremt velfungerende i øvrigt), der jo også giver mulighed for "rå" kodehåndtering (og finpudsning), hvis man gerne vil det. Og mon ikke også MUSE tilbyder det.

Jeg bruger selv InDesign og Photoshop CS5, og alene det tydligt beslægtede UI på MUSE gør det nu interessant at afprøve.

 • 2
 • 0
#3 John Julian Hansen

Adobe laver gode authoring tools, og jeg ville elske at se nye produkter til at lave web indhold. Men jeg kan ikke umiddelbart se hvorfor Muse er nyere eller bedre end fx. Dreamweaver? Jeg så heller ikke en eneste HTML5 feature i videoen. I forhold til HTML5/CSS3/Javascript må indrømme at jeg glæder mig mere til at prøve Adobe Edge :)

 • 0
 • 0
#4 Lars Tørnes Hansen

@Benjamin Bach

+1 til dig

Den gang jeg første gang studerede noge kode fra Frontpage (fordi siden blev renderet vildt crappy) tænkte jeg "Sikke en gang slam-kode!", og efterfølgende "Åh-nej" hver gang jeg møde Frontpage generet kode igen.

For mange år siden gik jeg på Aalborg Universitet, hvor en uteknisk underviser lavede en webside i det jeg mistænker for at være Frontpage - jeg husker det ikke. Hvert eneste link var et javascript, der var ukompatibelt med alt andet end Internet Explorer. Det resulterede så i at een studerende lavede et PHP program der automatisk kopierede siden og omskrev den til rigtig HTML med rigtige links i. Den side blev så automatisk lagt op/opdateret på hans eget website. Alle studerende på vores hold kendte den studerendes special-webside, incl. nogle af underviserne.

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere