Nyt problem med oktober-opdatering til Windows: Fejlagtig zip-håndtering

Illustration: Microsoft
Oktober-opdateringen til Windows 10 har givet brugere flere problemer. Nu også i forhold til udpakning af zip-filer.

Den seneste opdatering til Windows 10, oktober-2018-opdateringen, har været plaget af problemer. Og nu er der også dukket et problem op i forhold til håndtering af zip-filer.

Som Version2 tidligere har omtalt, har opdateringen givet Blue Screne of Death på visse pc'er, ligesom nogle brugere fik slettet filer.

Læs også: Oktober-opdatering til Windows 10 sletter ikke længere dine filer

Læs også: Ny opdatering til Windows 10 giver HP-pc'er 'Blue Screen of Death'

Nu oplyser The Register, at opdateringen - den hedder 1809 - også har givet brugere problemer i forhold til styresystemets indbyggede håndtering af zip-filer.

Det britiske medie henviser i den forbindelse til en tråd på Reddit, der fortæller om problemet, som The Register også selv har genskabt på en Windows-maskine med 1809-opdateringen.

Ved udpakning af en zip-fil, så har tidligere versioner af Windows 10 vist en advarsel, såfremt filerne allerede eksisterede i den pågældende mappe. Denne advarsel er forsvundet med Windows 10 1809, i stedet bliver filen bare ikke pakket ud.

The Register opstiller et scenarie, hvor en bruger forsøger at pakke en fil ud fra et zip-arkiv, og dernæst sletter arkivet, for så at finde ud af, at filen ikke er pakket ud.

Tredjepartsprogrammer til zip-håndtering har ifølge mediet ikke problemet.

Softwareudvikler Rafael Rivera gør på Twitter opmærksom på, at brugere havde rapporteret problemet måneder før oktober-opdateringen blev frigivet.

Det ønskede tweet er blevet slettet eller kunne ikke findes.

1809 er også forbundet med flere andre, nok mindre alvorlige fejl. The Register nævner, at styresystemet har fået problemer med unicode-tegn i visse sammenhænge, ligesom flere medler om problemer med justering af lysstyrken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 John Vedsegaard

Der er flere fejl, som alle ligner noget der kommer fra samme kilde, nemlig FAT. Stifinder for tæller for eksempel at OneDrive har en størrelse, men OneDrive selv, fortæller en anden.

Hvis der er en fejl i FAT, vil det netop give den type fejl vi ser i de nyeste versioner, den findes også i insider versionerne.

Afhængig af fejlen, er det ikke sikkert man kan miste data.

Den indbyggede ZIP, har jeg dog ikke testet, da jeg som andre bruger 7-zip.

Men nu tester jeg den lige.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere