Nyt problem med oktober-opdatering til Windows: Fejlagtig zip-håndtering

2 kommentarer.  Hop til debatten
Nyt problem med oktober-opdatering til Windows: Fejlagtig zip-håndtering
Illustration: Microsoft.
Oktober-opdateringen til Windows 10 har givet brugere flere problemer. Nu også i forhold til udpakning af zip-filer.
24. oktober 2018 kl. 11:57
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Den seneste opdatering til Windows 10, oktober-2018-opdateringen, har været plaget af problemer. Og nu er der også dukket et problem op i forhold til håndtering af zip-filer.

Som Version2 tidligere har omtalt, har opdateringen givet Blue Screne of Death på visse pc'er, ligesom nogle brugere fik slettet filer.

Nu oplyser The Register, at opdateringen - den hedder 1809 - også har givet brugere problemer i forhold til styresystemets indbyggede håndtering af zip-filer.

Det britiske medie henviser i den forbindelse til en tråd på Reddit, der fortæller om problemet, som The Register også selv har genskabt på en Windows-maskine med 1809-opdateringen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ved udpakning af en zip-fil, så har tidligere versioner af Windows 10 vist en advarsel, såfremt filerne allerede eksisterede i den pågældende mappe. Denne advarsel er forsvundet med Windows 10 1809, i stedet bliver filen bare ikke pakket ud.

The Register opstiller et scenarie, hvor en bruger forsøger at pakke en fil ud fra et zip-arkiv, og dernæst sletter arkivet, for så at finde ud af, at filen ikke er pakket ud.

Tredjepartsprogrammer til zip-håndtering har ifølge mediet ikke problemet.

Softwareudvikler Rafael Rivera gør på Twitter opmærksom på, at brugere havde rapporteret problemet måneder før oktober-opdateringen blev frigivet.

1809 er også forbundet med flere andre, nok mindre alvorlige fejl. The Register nævner, at styresystemet har fået problemer med unicode-tegn i visse sammenhænge, ligesom flere medler om problemer med justering af lysstyrken.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
15. november 2018 kl. 09:51

Der er flere fejl, som alle ligner noget der kommer fra samme kilde, nemlig FAT. Stifinder for tæller for eksempel at OneDrive har en størrelse, men OneDrive selv, fortæller en anden.

Hvis der er en fejl i FAT, vil det netop give den type fejl vi ser i de nyeste versioner, den findes også i insider versionerne.

Afhængig af fejlen, er det ikke sikkert man kan miste data.

Den indbyggede ZIP, har jeg dog ikke testet, da jeg som andre bruger 7-zip.

Men nu tester jeg den lige.

1
25. oktober 2018 kl. 19:24

Har aldrig brugt den indbyggede zip motor i Windows....den var (og måske stadig ér) håbløs langsom. Kan varmt anbefale https://www.7-zip.org (open source), hvis der stadig skulle være nogen derude som endnu ikke kender den :-P