Nyt pilotprojekt skal teste brugen af NemID i resten af EU

Digitaliseringsstyrelsen har indledt et pilotprojekt, der på sigt skal gøre det muligt for europæere at bruge digitale signaturer på tværs af landegrænser.

Et nyt pilotprojekt skal give Digitaliseringsstyrelsen praktisk erfaring med en løsning, der gør det muligt for europæere at bruge digitale signaturer på tværs af landegrænser. Det vil på sigt betyde, at du kan bruge dit danske NemID i et andet EU-land. Pilotprojektet er netop skudt i gang, meddeler Digitaliseringsstyrelsen.

Anerkendelsen af andre EU-landes elektroniske identifikation, også kaldet eID, til offentlige selvbetjeningsløsninger skal implementeres ved hjælp af en såkaldt eID-gateway. Indtil videre er det lykkedes at logge ind på en svensk selvbetjeningsløsning med et dansk NemID i et testmiljø. Resultatet blev præsenteret på computermessen CeBIT, der i denne uge afvikles i Hannover.

Læs også: Digitaliseringsstyrelsen: Næste version af NemID kan skille banker og det offentlige

På CeBIT loggede EU-kommissæren for 'Digital Economy & Society' Günther Oettinger og den tyske indenrigsminister Thomas de Maiziere med egne, danske test-NemID-nøglekort på den svenske selvbetjeningsløsning.

Pilotprojektet køres i et tæt samarbejde med eGovLab, der er en del af Stockholms Universitet, samt den svenske myndighed for økonomisk vækst, Tillväxtverket.

Læs også: Aarhus-forskere har hacket løs på 4.841.990 danskeres NemID-nøgler i et år

Det næste skridt for pilotafprøvningen er at sætte en dansk selvbetjeningsløsning op for udenlandske brugere. Herefter skal eID-gatewayen sættes i produktion. eIDAS-forordningen, der kræver samarbejdet på tværs af landegrænser, skal senest i september 2018 være implementeret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#5 Bjarne Nielsen

Hvis jeg kunne få f.eks. et tysk eID (når det kommer), betyder det så, at jeg vil kunne bruge det til "frivillig" selvbetjening i det offentlige Danmark?

Eller vil alle offentlige, danske selvbetjeningsløsninger afvise mig, fordi at der ikke er knyttet et dansk cprnummer til det tyske eID?

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere