Nyt omfattende datalæk fremskynder lukning af Google Plus

Illustration: google
52,5 millioner brugere ramt i ny sikkerhedsbrist på det Sociale medie Google Plus.

Endnu et sikkerhedsbrist har ramt Googles sociale netværk, Google Plus. Det har fået den amerikanske virksomhed til at lukke tjenesten ned endnu tidligere end planlagt.

Det skriver CNN.

Google opdagede hullet under en test af systemet i november. Her blev det opdaget, at app-udviklere i flere dage havde mulighed for at tilgå private informationer på i alt 52,5 millioner brugere.

Blandt tilgængelige personinformationer var blandt andet brugernes navne, aldre, e-mail-adresser og jobstillinger.

Udviklerne havde adgang til disse private data i seks dage, før hullet blev lukket.

Det nye datalæk har fået Google til at fremskynde planerne om at lukke det sociale netværk. Oprindeligt var det planen, at Google Plus skulle lukkes i august 2019, men efter den nye episode er dette rykket til april 2019.

Årsagen til, at Google i første omgang valgte at lukke tjenesten, var også et datalæk, som omfattede omkring en halv million burgere.

Læs også: Google lukker Google+ efter afsløring af datalæk

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Bjarne Nielsen

Mariott, SEAS-NVE, og nu Google. Og det bare på de seneste par dage, og jeg har sikkert endda overset flere. Det sker så tit, at jeg ikke engang gider kommentere på dem alle længere.

For hvem kan efterhånden sige sig fri? Det virker ærligt talt ikke til, at man i praksis kan sætte tekniske grænser, som rent systemisk kan holde tæt. Informationer vil flyde ud før eller siden.

Google er sprunget læk på en måde, hvor de vandtætte skotter, som burde være i systemet, ikke kan holde det, som man forventer at kunne se, adskilt fra det, som man bare ikke må se. På den måde minder det kvantitativt om, hvad GoMentor lækket havde kvalitativt.

Og hvis hverken Google eller GoMentor kan holde på data, begge parter burde vide, hvor vigtigt det er at gøre sig ekstra umage, hvem kan så? Bør vi så ikke snart holde op med at samle data ind, fordi det er nemt og fordi vi kan ... Politiet har også tidligere har en svensker på besøg i deres systemer over længere tid, og senest har andre i Staten også haft ubudne gæster, som har camperet uset midt i deres systemer i årevis. Vi skal væk fra troen på, at voldgraven bare skal være lidt dybere.

Men det er også tydeligt, at det vi skal holde op med at lægge alt i en kurv. De seneste læk er så store, at det efterhånden kun er astromoner, som bruger så store tal. Store, centrale datacentre propfyldt med sammenkørte og følsomme oplysninger på individniveau (børn der krænger deres inderste følelser ud i spørgeskemaer, og helgenomer) er bare en rigtig dårlig ide. Det er en ulykke, som venter på at ske. Og det også selvom voldgraven udstyres med krokodiller!

For hvis Google ikke kan, hvem tror så på, at noget koncepteret af det samlede danske embedsværk, alle de skarpe jurist- og økonomhjerner tilsammen, kan?

Vi gør det forkert!

 • 10
 • 0
Torben Jensen

Vi ved at Facebook lever af reklame og sælger data videre. Vi ved ikke om Google gør det samme.

Men hvis du som firma har en service der samler personlige oplysninger om brugerne forpligter det til at have en meget høj sikkerhed. Hvis dele så er outsourcet til andre firmaer, som drift ellet netværk, er der højere risiko for at ansvar for opdateringer og sikkerhed havner mellem 2 stole.

Vi husker CSC sagen fra 2012 hvor der var adgang til Rigspolitiets registre. Både politiet og CSC havde svigtet deres ansvar, men der var vidst aldrig nogen der blev straffet.

 • 3
 • 0
Lars Tranke

du kan finde plausible forklaringer på hvordan alle disse datalækager danner starten på en ny æra i verdenshistorien, hvis du tuner ind på 8chan... just saying, og hvis du er openminded og ikke faldet i søvn, så er der rigtig meget fornuft i nogen af disse teorier.

kort fortalt så har skyen vist udspillet sig selv, og dimissionen sker så ved den her slags sager

 • 0
 • 0
Frithiof Andreas Jensen

Både politiet og CSC havde svigtet deres ansvar, men der var vidst aldrig nogen der blev straffet.

Der findes i praksis ikke noget ansvar hvis der ikke også er en konsekvens for at svigte det. Det er nemt nok at lave love og regler, det "hårde problem" er håndhävelsen af dem. Isär, observerer man, sikre en ensartet håndhävelse.

Det er processerne omkring håndhävelsen, der skulle sortere de dårlige äbler fra, så disse ikke laver yderligere ulykker. Vi har desvärre opbygget en usund ledelses-kultur hvor selv den ene blatante fiasko og katastrofe efter den anden ikke er nogen hindring for smadremändene og slet ikke leder til nogen som helst eftertanke. Bare se på Skat.dk!

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere