Nyt offline-krypteringsværktøj hjælper iranere med at kommunikere skjult for regimet

1 kommentar.  Hop til debatten
Nyt offline-krypteringsværktøj hjælper iranere med at kommunikere skjult for regimet
Illustration: Wikipedia.
Nahoft koder en besked til et virvar af tilfældige, men rigtige ord, og krypteringsværktøjet kan bruges uden internetforbindelse.
21. september 2021 kl. 10:16
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Krypteringsværktøjet Nahoft, der betyder »skjult« på farsi, hjælper i øjeblikket iranere med at kommunikere med hinanden i smug for regimets vågne øje.

Det skriver Wired.

Nahoft laver beskeder på op til 1.000 farsiske tegn om til et virvar af tilfældige, men rigtige ord, og derefter kan man sende beskeden gennem platforme som Telegram, WhatsApp og Google Chat til modtageren, der ved hjælp af Nahoft igen afkoder beskeden. Den kodede besked kan ligeledes embeddes i billedfiler.

Nahoft virker desuden uden internetforbindelse, så i stedet for at sende beskeden gennem en platform, kan man sende den i et brev eller ved at indtale beskeden via telefonen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Når internettet går ned i Iran, kan folk ikke kommunikere med deres familier i og uden for landet, og for aktivister stopper alting omgående,« siger Firuzeh Mahmoudi, der er administrerende direktør i menneskerettighedsaktivistgruppen United for Iran, der står bag Nahoft, til Wired.

Nahoft-appen er blevet downloadet 4.300 gange.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. september 2021 kl. 07:20

Nahoft-appen er blevet downloadet 4.300 gange.

<Sølvpapirhat>

Og efter en kort samtale mellem en repræsentant fra Irans regering og Googles salgsansvarlige for Iran, blev 4303 mennesker anholdt...

</Sølvpapirhat>