Nyt offentligt netværk skal sikre inklusion i digitaliseringen

1. marts kl. 10:333
Digitaliseringsstyrelsen
Illustration: Agnete Schlichtkrull / Digitaliseringsstyrelsen.
»Danmark er i førertrøjen, når det gælder digitalisering. Det kan vi være stolte af. Men med førerpositionen følger ansvaret for, at vi udvikler løsninger, som flest muligt kan anvende – også dem, der har svært ved det digitale,« siger vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen Mette Lindstrøm Lage.
Artiklen er ældre end 30 dage

Digitaliseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner har dannet et netværk, der skal sikre, at den offentlige sektor er tilgængelig for alle – også borgere, der finder digitale tilbud vanskelige at bruge.

Det skriver Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Cirka 75 deltagere fra omkring 40 forskellige myndigheder på tværs af stat, kommuner og regioner holder i dag netværkets første møde, der indeholder oplæg og workshops fra blandt andet KL, Digitaliseringsstyrelsen, Styrelsen for Patientsikkerhed og Ældre Sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Danmark er i førertrøjen, når det gælder digitalisering. Det kan vi være stolte af. Men med førerpositionen følger ansvaret for, at vi udvikler løsninger, som flest muligt kan anvende – også dem, der har svært ved det digitale,« siger vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen Mette Lindstrøm Lage.

»Samtidig skal vi have gode alternativer til dem, der ikke kan være digitale. Hvis vi skal lykkes med begge dele, skal vi lære af hinanden. Det giver netværket muligheden for.«

Næste møde forventes afholdt i efteråret 2023.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
2. marts kl. 10:21

Man kunne jo starte med at stabilisere MitID, der nu er nede igen, både med det offentlige og private hjemmesider. Det er jo også en føretrøje!!! . Manglende stabilitet!!!

2
1. marts kl. 21:22

Hmm en meget tvivlsom førertrøje der i høj grad bunder i at sælge og forsøge at stavnsbinde borgerene til en meget lille skare af virksomheder ( primært Microsoft, Apple & google ). Samt at spilde penge på en bunke unødvendige "App"'s til mobile devices.

Så det er ikke kun fokus på dem der ikke har svært ved at være digitale der mangler. Der mangler også i høj grad fokus på at udvikle de rigtige leverandøruafhængige digitale løsninger.

Løsninger som kan anvendes uden at borgerens privatliv bliver solgt til trediepart. Bare i kraft af brugerbetingelserne for at anvende den platform løsningerne er tilgængelige på.

1
1. marts kl. 11:05

Lyder meget forblommet - men der er en del, som allerede nu er blevet hægtet af - en del kan slet ikke bruge det, da det ganske enkelt er for komplekst og stringent - og så er der dem (på med sølvpapirshatten), som bare ikke vil være med.