Nyt NSA-læk: Hackede verdens største SIM-kort-producent

Nye Snowden-dokumenter afslører, at NSA og den britiske søsterorganisation GCHQ stjal krypteringsnøgler fra verdens største producent af SIM-kort, hvilket gjorde dem i stand til at overvåge både stemmeopkald og datastrømme.

Efterretningstjenesterne NSA og GCHQ kunne ikke nøjes med at masse-indsamle metadata fra millioner af uskyldige mennesker. De to organisationer har angiveligt også hacket sig vej ind i verdens største producent af SIM-kort og stjålet de anvendte krypteringsnøgler.

På den måde var efterretningstjenesterne i stand til at lytte med på stemmeopkald og overvåge datastrømme fra en meget stor andel af verden mobiltelefoner og tablets. Afsløringerne er kommet frem i Glenn Greenwalds medie The Intercept.

Det fremgår af en artikel i The Guardian, som også har kigget på sagen, har talt med teknologichef Chris Soghoian fra organisationen American Civil Liberties Union. Ifølge ham skal hacket i praksis have betydet, at agenterne kunne sætte ‘en antenne op ved [den amerikanske, red.] ambassade og lytte til alles opkald i området.

Det har tidligere skabt store kontroverser og diplomatiske kriser, da det kom frem, at NSA formentlig havde den tyske forbundskansler Angela Merkels telefon under aflytning.

SIM-kort-producenten, det hollandske firma Gemalto, producerer ifølge The Guardian årligt op mod to milliarder SIM-kort, og har gigantiske teleoperatører som AT&T, Sprint, T-Mobile og Verizon på kundelisten.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Deleted User

Det kunne det være interessant at få en kommentar fra Gemalto/Nets/Digitaliseringsstyrelsen omkring sikkerheden i den proprietære løsning med Gemalto K30 USB-kortlæser(NemID på hardware) med et SIM-kort, som er det eneste alternativ til PapKort-ID.

  • 23
  • 0
#7 Michael T. Jensen

Det må de ikke, hvis de er delvis USA ejet.

Jo, da. De skal bare lade være med at sige hele sandheden. Eventuelt kan de benytte vores regerings udtalelser som model for et svar: "Vi har ikke nogen grund til at tro, at...".

Desuden bliver vi glade for det i længden, ikke...?

Det her er et af de emner, jeg vil se efter holdninger til, når vi snart skal have folketingsvalg. Håber virkelig, der er andre end EL's politikere, der er klare i spyttet. Jeg har dog min tvivl her i landet med overvægt af skødehundspolitikere, som ikke har længere horisont end næste valg og for hvem økonomi er den eneste eksakte videnskab.

  • 3
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere