Nyt NemLog-in ramt af leverandørproblemer: Forsinkes i 9 måneder
Det nye NemLog-in bliver forsinket i 9 måneder, og projektafslutningen må udskydes til sommeren 2022.
Det skriver Finansminister Nicolai Wammen (S) i en orientering til Folketingets Finansudvalg.
Oprindeligt skulle projektet være færdiggjort 30. september 2021, men den deadline er nu skubbet til 1. juli 2022 - og følge ministeren skyldes det problemer hos leverandøren.
»Ændringen skyldes, at projektet har været præget af en række forsinkelser hos leverandøren, som har resulteret i re-planlægning flere gange. Leverandøren havde bl.a. planlagt at mitigere forsinkelsen med en omfattende opmanding, som dog måtte udsættes på grund af COVID-19. Forsinkelserne kan således dels tilskrives COVID-19, dels andre forhold hos leverandøren,« skriver ministeren.
Det nye NemLog-in udvikles af Nets Danid, der indgik kontrakt med Digitaliseringsstyrelsen i december 2018, mens det nuværende NemLog-in leveres af NNIT.
Og ifølge Nicolai Wammen har Nets som følge af forsinkelserne nu tilført flere ressourcer til projektet.
Forsinkelsen kommer dog til at betyde, projektet får 2 separate go live-datoer.
»Forsinkelsen medfører, at idriftsættelsen af NemLog-in3-løsningen deles op i to go-lives. Det første go-live den 19. april 2021 leverer den offentlige MitID-broker, som vil gøre det muligt for borgere at logge på med deres MitID på offentlige tjenester. Det andet go-live den 6. december 2021 leverer den nye erhvervsløsning, MitID Erhverv, som skal erstatte NemID medarbejdersignatur. Samlet set udskydes leverancens go-live dermed godt 12 måneder fra den 30. november 2020 til den 6. december 2021,« skriver Nicolai Wammen.
Forsinkelsen har ikke direkte konsekvenser for slutbrugerne, da den eksisterende løsning fortsat vil være tilgængelig, indtil overflytningen af slutbrugere er gennemført.
»Overflytningen af brugere vil primært foregå i perioden december 2021- april 2022 (hovedmigreringen), dog med mulighed for migrering frem til december 2022,« skriver ministeren.
Da Digitaliseringsstyrelsen lancerede udbuddet, blev kontrakten vurderet til en værdi af 250 millioner kroner. Den samlede projektøkonomi er i dag 319 millioner kroner.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.