Nyt nedbrud hos 3 rammer op til 685.000 danske mobilkunder

Siden lørdag morgen har de fleste af 685.000 kunder hos mobilselskabet 3 været uden netværk på grund af et større nedbrud. Det sker få måneder efter en fejl i en strømforsyning gav lignende problemer.

Danske mobilkunder hos teleselskabet 3 har siden lørdag morgen været uden netværk, oplyser selskabet i sin driftsinformation til kunderne.

Problemet begyndte på Fyn og i Jylland, men bredte sig senere til Sjælland. Ifølge Ekstra Bladet har fejlen ramt de fleste af mobilselskabets 685.000 kunder.

»Vi ved endnu ikke, hvad der er galt. Det kan enten være en fejl på vores kernenetværk i Sverige eller på vores radiotransmissionsnetværk herhjemme,« sagde kommunikationschef hos 3, Stine Green Paulsen, tidligere lørdag til ekstrabladet.dk.

Selskabet oplyser dog lørdag kl. 13.30 på sin hjemmeside, at hele Sjælland, samt Lolland, Falster og Bornholm skulle være oppe igen - samt at problemet er lokaliseret, uden at der er flere detaljer.

På 3's Facebook-side oplyser selskabet, at nedbruddet ikke ser ud til at påvirke dataoverførsel på telefonerne, og derfor anbefaler 3 kunderne at bruge voice over IP-tjenester som Skype og Viber til at ringe med. Ligeledes kan iPhone-brugere benytte sms via Apples nye tjeneste iMessage, som er en del af iOS 5.

Nedbruddet kommer få måneder efter, at omkring 300.000 kunder i København samt store dele af resten af Danmark var uden netværksdækning i op til 10 timer på grund af en fejl i en strømforsyning i Sverige.

Læs også: 300.000 3-kunder uden netværk i 10 timer på grund af en strømforsyning

Dengang undskyldte 3 og kompenserede med en times gratis tale.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere