Nyt low code-sprog til Excel fra Microsoft

4. marts 2021 kl. 09:135
Nyt low code-sprog til Excel fra Microsoft
Illustration: Bigstock/REDPIXEL.PL.
Power Fx bygger på Excel og henvender sig til 'citizen developers' og professionelle udviklere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft har løftet sløret for Power Fx, som er et nyt open source-programmeringssprog, der er designet med henblik på både brugere af kontor-software og professionelle udviklere.

Det skriver SD Times.

»Ved at give 'citizen developers' en velkendt og tilgængelig måde at udtrykke logik på, udvider vi dramatisk, hvem der kan bygge sofistikerede løsninger. Ved at levere Power Fx med de værktøjer, som professionelle brugere forventer, herunder muligheden for direkte at redigere apps i værktøjer som Visual Studio Code og bruge kildekode-styring, gør vi det muligt for udviklere at gå hurtigere frem,« skriver Ryan Cunningham, som er chef for Power Apps hos Microsoft, i et blogindlæg.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Power Fx er en del af Power Platform, som er et low code-miljø, der gør det muligt at udvikle applikationer eller såkaldte Power Apps, som kan integreres med Office 365- og Dynamics 365-tjenester.

»Vi er nødt til at gøre alle til udviklere med low code-værktøjer. Vi må gøre det, så uanset hvad din baggrund er, kan du blive udvikler for at automatisere ting og forstå data,« siger Charles Lamanna ifølge SD Times. Han sidder i ledelsen for Low Code Application Platform hos Microsoft, og udtalelsen kom på firmaets Ignite-konference, der afholdes i denne uge

Der er mere information om det nye sprog hos Microsoft.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
26. august 2021 kl. 15:29

»Vi er nødt til at gøre alle til udviklere med low code-værktøjer. Vi må gøre det, så uanset hvad din baggrund er, kan du blive udvikler for at automatisere ting og forstå data,«

Ligesom dem der benytter et regneark som en database, det skal nok blive godt .... eller noget.

Tit og ofte er der en grund til folk ringer efter en håndværker, og man ikke overlader styrkeberegning af en ny bro til den lokale slagter.

2
4. marts 2021 kl. 22:27

Power FX er et open sourcet sprog til Low Code platforme som fx PowerPlatform. Ikke et sprog til Excel, men sproget ligner i høj grad Excel formler.

MS håber ved at open source sproget at gøre det til et standard sprog for Low Code.

1
4. marts 2021 kl. 12:28

Betyder dette at Visual Basic ikke længere er foretrukne scripting sprog på MS office platform? I så fald vil det være lidt med vemod at sige farvel den grimme ælling der aldrig rigtigt blev til en svane. Personligt voksede jeg op på Microsofts basic på min C64 og har brugt mange timer på at udvikle diverse QBasic, VB6 og vb.net applikationer. Basic var et af Microsofts første produkter og har længe væres tilbudt i forskellige former på MS's platforme og produkter.