Nyt low code-sprog til Excel fra Microsoft

Illustration: Bigstock/REDPIXEL.PL
Power Fx bygger på Excel og henvender sig til 'citizen developers' og professionelle udviklere.

Microsoft har løftet sløret for Power Fx, som er et nyt open source-programmeringssprog, der er designet med henblik på både brugere af kontor-software og professionelle udviklere.

Det skriver SD Times.

»Ved at give 'citizen developers' en velkendt og tilgængelig måde at udtrykke logik på, udvider vi dramatisk, hvem der kan bygge sofistikerede løsninger. Ved at levere Power Fx med de værktøjer, som professionelle brugere forventer, herunder muligheden for direkte at redigere apps i værktøjer som Visual Studio Code og bruge kildekode-styring, gør vi det muligt for udviklere at gå hurtigere frem,« skriver Ryan Cunningham, som er chef for Power Apps hos Microsoft, i et blogindlæg.

Power Fx er en del af Power Platform, som er et low code-miljø, der gør det muligt at udvikle applikationer eller såkaldte Power Apps, som kan integreres med Office 365- og Dynamics 365-tjenester.

»Vi er nødt til at gøre alle til udviklere med low code-værktøjer. Vi må gøre det, så uanset hvad din baggrund er, kan du blive udvikler for at automatisere ting og forstå data,« siger Charles Lamanna ifølge SD Times. Han sidder i ledelsen for Low Code Application Platform hos Microsoft, og udtalelsen kom på firmaets Ignite-konference, der afholdes i denne uge

Der er mere information om det nye sprog hos Microsoft.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Magnus Jørgensen

Betyder dette at Visual Basic ikke længere er foretrukne scripting sprog på MS office platform? I så fald vil det være lidt med vemod at sige farvel den grimme ælling der aldrig rigtigt blev til en svane. Personligt voksede jeg op på Microsofts basic på min C64 og har brugt mange timer på at udvikle diverse QBasic, VB6 og vb.net applikationer. Basic var et af Microsofts første produkter og har længe væres tilbudt i forskellige former på MS's platforme og produkter.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere