Nyt lovforslag skal gøre cloud-baserede regnskaber lovlige

Virksomheder bør ikke længere skulle bede om tilladelse til at lægge deres regnskaber op i skyen, når serverne befinder sig i udlandet.

Endnu et eksempel på, at lovgivningen ikke er fulgt med digitaliseringen, ser nu ud til at blive rettet.

Hidtil har virksomheder ifølge bogføringsloven skulle opbevare deres regnskaber i Danmark, hvilket er et levn fra dengang virksomhederne kun brugte dem i papirform.

I takt med at flere og flere virksomheder bruger cloud-baserede it-systemer til både bogføring, regnskabsudarbejdelse og opbevaring af regnskaberne, har loven til gengæld gjort det mere bøvlet for virksomhederne.

Når serverne fra de cloud-baserede regnskabssystemer ligger i udlandet, har virksomhederne nemlig indtil videre skullet søge om dispensation hos Erhvervsstyrelsen til at opbevare regnskaberne uden for landets grænser.

I det nye lovforslag lægger erhvervsminister Henrik Sass-Larsen (S) op til at afskaffe denne regel, da den er »unødigt bureaukratisk og byrdefuld for virksomhederne«.

Virksomhederne skal fremover ikke bede om særskilt tilladelse for at lægge regnskaberne op i skyen, selvom serverne fysisk befinder sig i udlandet ifølge lovforslaget.

Eneste krav er, at der er online adgang til regnskabsmaterialet, så myndighederne kan få adgang til det fra en computer i Danmark. Samtidig skal også systembeskrivelser og adgangskoder opbevares i Danmark.

Lovforslaget skal til førstebehandling i Folketinget den 20. november i år. Først når det har været i gennem tre behandlinger, kan lovændringen vedtages.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Steen Poulsen

Jeg mener at det snare omvendt, burde være pligtigt at sikre regskaberner fysiske tilstædeværelse i virksomheden, ikke mindst i form af servere, samt backup. så vi er SIKKER på vi har adgang til regnskaberne !!! - Ellers kan man jo "bare" beklage at den udenlandske leverandør har "svigtet" og derfor kan man ikke dokumentere noget som helst ! (Og hvad med spionage, skatteundragelse, m.v.) - Vi amputere jo det danske skattevæsen. Som om Skat's evne til at ligne ikke var dårlig nok i forvejen !

  • 9
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere