Nyt Krak-kort: Se København i anderledes lækker 3D

Krak kan nu vise hovedstaden i 3D, men ganske anderledes end hvad der kendes fra Google Maps.

Krak har løftet sløret for en ny funktion i firmaets web-kort. Det er 3D, men ligner slet ikke Google Maps, hvor facader og tage klistres på en 3D-model.

I stedet ligner Kraks model mere en slags mellemting mellem sattelitfotos og de såkaldte skråfotos, hvor byens huse ses fra siden.

Helt problemfri er teknologien dog ikke. Nogle steder minder bygningerne om en smelteost, der har stået for lang tid i solen.

Bag teknologien står det norske firma Myvr, som kalder det for »FlashMap.« 3D-modellen og gadefotos er leveret af det svenske firma C3 Technologies.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Søren Schrøder

Det er ganske flot - der er også 3d træer og buske, med en rimelig success.

Virker for mig i IE og Chrome for windows, men ikke i Firefox for windows.

Jeg er positivt overrasket over navigerings controls, som er nemme og intuitive at bruge. Google Earth må gerne lade sig inspirere af "tilt" håndtaget.

  • 0
  • 0
#3 Peter Brodersen

Yell i England har også benyttet sig af FlashMap siden maj - tjek fx Buckingham Palace: http://bit.ly/b6D8H0

I modsætning til Google og Microsoft er FlashMap ikke baseret på konstruerede 3D-modeller af enkeltbygninger, men derimod med et "højdekort" (sandsynligvis skabt ved hjælp af LIDAR-scanninger ved overflyvninger), gætter jeg på.

Det giver en langt mere sammenhængende verden, hvor bygninger ikke ser så påklistrede ud som enkelt-modeller placeret oven på et luftfoto. Ulempen ud over den lave detaljeringsgrad er, at det mest af alt stadigvæk "blot" er et 2D-kort med forhøjninger (lidt på samme måde som Doom i sin tid, som også blot var et forhøjet 2D-kort - hvis vi lige ser bort fra loftet). Træer og ting som persienner kommer til at se spøjse ud, og er solide ned til gadeniveau.

Men det er fedt at se, at der også sker noget på andre fronter end bare Googles 3D-modeller.

  • 0
  • 0
#7 Troels Arvin

Det er virkelig godt udført. Og faktisk med en vis praktisk værdi for tosser som mig, der ikke kan huske gadenavne, men godt kan indprente mig, hvordan de ser ud.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere