Nyt 'klips på'-kamera filmer dit liv og tracker dig med GPS

Memoto Life Login Camera hedder et svensk minikamera, som du kan klipse på trøjen og tage med dig overalt. Kameraet indeholder også en GPS, så du kan se, hvor du har været.

Er Facebooks Timeline lidt for kedelig til dig, når det handler om at kigge tilbage på dit liv? Så har svenske Memoto måske løsningen til dig.

Startup-virksomheden har udviklet et minikamera, de kalder Memoto Life Login Camera, som du kan klipse fast på trøjen eller skjorten. Et 5-megapixel kamera tager billeder af din færden hvert 30. sekund. Prisen for kameraet vil komme til at ligge på ca. 1.200 kroner, når kameraet forventes på markedet i februar 2013.

Her er et billede af den app, du vil kunne samle dine minder i. Illustration: Memoto

Kameraet måler 36x36x9 millimeter og indeholder også en GPS-chip. Når du sætter minikameraet til din computer, overføres dine billeder automatisk til Memotos servere på en, ifølge Memoto selv, sikker og krypteret måde. På den måde får du samlet dine oplevelser i omkring 30 små keyframes pr. dag, der også vil fortælle dig, præcis hvor du har været.

Hvis du filmer uhæmmet, vil det lille kamera generere omkring 2 GB data om dagen, så det kræver sin storage at holde styr på både Onkel Jørgens 40-års fødselsdag fra 2010, rejsen til Kina i 2011 - og alle de kedelige hverdage derindimellem. Men Memoto forsikrer, at du vil kunne få en god og lav månedlig pris for din cloud-storage, selvom virksomheden ikke oplyser konkrete priser.

Hvis andre skulle komme i vejen

Når du så har vandret rundt med det lille kamera i de to dage, som batteritiden tillader, kan du via en iPhone eller Android-app samle dem i en slags tidslinje i app'en eller på din computer.

Firmaet opfordrer dog til, at du, skulle du befinde dig i en forsamling, hvor nogle af de andre ikke ønsker at blive en del af din livshistorie, naturligvis stopper kameraet.

Også selvom Memotos primære salgsargument er, at kameraet fanger de episoder i livet, du ellers glemmer at optage.

Kameraet kommer i tre forskellige farver kaldet Arctic White, Graphite Grey and Memoto Orange, og du kan læse mere om minikameraet her. eller se videoen herunder:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer ()
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Troels Christensen

Er der tale om foto eller video ? Det ene sted står der: Et 5 megapixel kamera tager billeder af din færden hvert 30. sekund. Prisen for kameraet vil kom... Et andet sted står der: Hvis du filmer uhæmmet, vil det lille kamera generere omkring 2 GB data om dagen, så det kræver s...

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere