Nyt it-værktøj skal fange farlige produkter i netbutikker

6 kommentarer.  Hop til debatten
Nyt it-værktøj skal fange farlige produkter i netbutikker
Illustration: Morganka/Bigstock.
Sikkerhedsstyrelsen har lanceret et nyt digitalt værktøj ved navn Aime, der skal jagte ulovlige og farlige produkter på webshops ved hjælp af kunstig intelligens.
8. september 2020 kl. 10:01
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En ny it-løsning skal forsøge at rydde ud i ulovlige mobilopladere eller farligt legetøj, når forbrugerne handler på nettet.

Det er ambitionen med det digitale værktøj ved navn Aime, som Sikkerhedsstyrelsen og Erhvervsministeriet har lanceret.

Værktøjet bruger kunstig intelligens til at scanne billeder og tekst på netbutikkerne for at finde frem til ulovlige og farlige produkter. Det kan blandt andet foregå ved, at Aime kigger på et foto af et bestemt produkt, hvorefter den kategoriserer produktet som farligt eller ufarligt.

Ifølge erhvervsminister Simon Kollerup (S) skal det nye værktøj gør det muligt at slå hurtigere ned på hjemmesider, der forhandler farlige produkter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det er utrolig vigtigt, for det må simpelthen ikke være en mulighed at tjene penge på at sælge ulovlige produkter, som ikke kun kan være livsfarlige, men også konkurrenceforvridende for de virksomheder, der lever op til sikkerhedskravene,« siger Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Tidligere i år skærpede Folketinget reglerne på området, og derfor har myndighederne nu mulighed for at blokere hjemmesider, hvis de fortsætter med at sælge ulovlige produkter.

På den måde kan myndighederne anmode domstolene om, at adgangen til en hjemmeside bliver blokere for danske forbrugere, hvis det digitale værktøj finder et farligt produkt, oplyser ministeriet i pressemeddelelsen.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
8. september 2020 kl. 22:00

Jeg synes i princippet det er en rigtig god idé. Hvis man eksempelvis ser på Wish bugner det med fx laserpointere der kan ødelægge et øje på et splitsekund. Det har været i medierne talrige gange og alligevel er den slags frit tilgængelig.

Så jeg synes det er godt at man forsøger at gøre noget.

Selvom en DNS blokering kan omgås så let som ingenting, så er det trods alt bedre end ingenting - det kan måske hjælpe dem som bare ikke tænker sig om.

Men jeg forudser bare det bliver lidt voldsomt, for i eksempelvis et tilfælde som det jeg nævner, skal man jo i så fald blokere hele Wish. Eftersom de og mange andre kun sælger ragelse er det fint med mig, men det giver nok lidt opstand... Så meget spændt på at se den faktisk implementering og hvor langt man vil gå.

2
8. september 2020 kl. 13:51

Et nyt "IT-værktøj" - jamen det er jo fantastisk hvad man kan lave med det dersens IT! (og lidt mere kød på kan man vel næppe forvente for et site der påstår at henvende sig til "IT professionelle").

Hvor mange skattekroner har vennerne mon fået for dette unikum?

1
8. september 2020 kl. 13:27

med den super høj effektive DNS blokering?