Nyt it-system skal holde styr på 50.000 embedsmænds fravær

Et kommende tidsregistreringssystem til et tocifret millionbeløb skal hjælpe staten med at udbetale løn til de ansatte ud fra deres fravær og tidsforbrug på arbejdet.

Et nyt it-system skal om få år holde styr på fraværet og tidsforbruget for de ansatte i samtlige 19 danske ministerier.

Systemet skal automatisk koble tidsregistreringen sammen med beregningen af størrelsen af lønposen til de statsansatte.

»Systemet skal give en samlet digitalisering fra registrering af fravær eller tidsforbrug, til oplysningerne ender i lønsystemet eller som et styringsgrundlag i økonomisystemet,« siger kontorchef Kartin Hockauf, Økonomistyrelsen, til Version2.

Økonomistyrelsen har netop sat systemet i udbud. Det skal håndtere omkring 50.000 brugere med mulighed for at udvide gruppen til 100.000. Prismæssigt kommer systemet til at ligge i omegnen af 25-35 millioner kroner.

Systemet skal blandt andet kunne registrere fravær, hvornår medarbejderen møder ind og forlader arbejdspladsen igen, samt fordelingen af arbejdstiden på forskellige aktiviteter.

Økonomistyrelsen skønner, at et fælles system til alle ministerierne er det mest effektive og billigste.

»Vi valgt at indkøbe et fælles system til, dels på grund af den synergi, dels fordi systemet skal integreres med de andre centrale systemer, som vi udbyder i Økonomistyrelsen,« siger Kartin Hockauf.

De andre centrale systemer i Økonomistyrelsen omfatter blandt andet Statens Lønsystem og Økonomistyrelsens lokale datavarehus, som det nye system altså skal kunne snakke sammen med.

I alt er der omkring 170 forskellige institutioner fordelt på de 19 ministerområder.

Kontrakten med Økonomistyrelsen løber over 48 måneder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jimmy S. Nielsen

kan nogen give et svar på hvor mange statsansatte der er på timeløn? Overskriften lyder forkert i mine ører, en embedsmand er vel på (fast) månedsløn eller ?

Det lyder endnu mere kryptisk at holde styr på tidsforbruget på arbejdet, skal det deles op i produktivt og ikke-produktivt (som fx. at læse version 2 og skrive kommentarer ;-)

(fra en privat ansat)

 • 0
 • 0
#2 Peter Favrholdt

Det lyder dyrt, mon ikke de kunne nøjes med et standardsystem? Eller en lille web-app på en open source platform? Jeg fatter sikkert ingenting, men det lyder som noget jeg kunne have lavet for 500.000 kr. (eksklusiv integration og drift, men man burde kunne komme langt med en komma-separeret fil og en enkelt server hvis ikke koden er alt for fjollet).

 • 0
 • 0
#3 Jan Heisterberg

Nu kan vi jo ikke, uden at læse udbuddet, vide, om Økonomistyrelsen lægger vægt på brug af et standard-system.......

Men nok så interessant vil det blive, om skandalen omkring Tinglysningssystemet har gjort indtryk ? Som skrevet i den forbindelse, så er både iterativ udvikling, pilot-idriftsætning og fast implementering anerkendte it-metodikker.

Et sytem ned 50.000-100.000 brugere, som oven i købet har noget med løn at gøre, er af natur et høj-risiko projekt.

Nå, jeg vil drømme en 2-3-4 år, og så vågne op i - tja hvis seng ? - og se på alle de som har båret systemet rundt i kornmarken. Jeg håber salig Holberg ikke havde dette system i tankerne .......

Jan Heisterberg Projektkvalitetschef emeritus

 • 0
 • 0
#4 Anonym

Overskriften lyder forkert i mine ører, en embedsmand er vel på (fast) månedsløn eller ?

Jeg tror også du skal tage overskriften med et vist gran salt.

Når de (ØS) siger:

Systemet skal give en samlet digitalisering fra registrering af fravær eller tidsforbrug, til oplysningerne ender i lønsystemet eller som et styringsgrundlag i økonomisystemet

så skal du nærmere oversætte 'lønsystemet' til 'personalesystemet', og ikke udbetaling af løn.

I forbindelse med Navision Stat projektet, fik alle institutioner (personale) data fra det centrale lønsystem til lokalt brug (rapporter m.v.).

Når man snakker tidsregistrering, så handler det også om registrering af projektspecifikke opgaver.

Personer kan godt arbejde nogle timer på et projekt, og nogle timer på et andet, så tidsregistreringen bliver brugt til at opgøre omkostningerne på projekterne.

 • 0
 • 0
#5 Jimmy S. Nielsen

Ja Stig, jeg tror du har ret. En anden ting er jo at 'man' skal levere sine 37 timer/uge eller hvor meget det nu er. Det har dog næppe noget med lønudbetalingen at gøre men mere et spørgsmål om at arbejdsgiveren får det hun har betalt for og at arbejdstageren ikke knokler for længe uden betaling ;-)

 • 0
 • 0
#7 christian Jensen

Hej,

Lidt uddybning af Stig's indlæg.

I staten timeregistrerer vi for at holde styr på hvor meget tid den enkelte bruger på forskellige projekter. - Projekter har ofte et forud defineret antal timer man kan bruge.

Embedsmænd er fastlønnet, men vi skal dog have kompensation for overarbejde - derfor kaster man timer ind.

Systemet bliver noget dyrt fordi det skal bruges tæt sammen med statens lønsystem(SLS) og samtidig levere information til budget og rapporterings værktøj.

Jan skriver "det findes allerede" - Jo men hver gang der sker lov ændringer el. skal alle betale for en opgradering - en ny og fælles løsning bliver billigere!

se www.oes.dk - man bliver forbavset over hvor meget IT Økonomistyrelsen laver

 • 0
 • 0
#8 Jens Dalsgaard Nielsen

frit fra forrige indlæg: I staten timeregistrerer vi for at holde styr på hvor meget tid den enkelte bruger på forskellige projekter. - Projekter har ofte et forud defineret antal timer man kan bruge.

Embedsmænd er fastlønnet, men vi skal dog have kompensation for overarbejde - derfor kaster man timer ind.

Det lyder som en drøm - siddende her en torsdag aften og arbejdende (igenigen) og så i et lille break se at der er kompensation for overarbejde ved det offentlige :-) men vågnede og kom i tanker om at det desværre ikke er på min pind.

Men det bliver spændende at når der kommer en tidsregistrering om vi bliver sendt hjem når vi passerer de 37 timer... Det kan være at nogen fortryder at de har sat hele dette syste i værk ;-)

... back to work - har lige en evaluering der skal til Østrig i aften ...

c ju later

 • 0
 • 0
#9 Anonym

se www.oes.dk - man bliver forbavset over hvor meget IT Økonomistyrelsen laver

Ikke mig :-)

Jeg havde min daglige gang i ØS i knap 2 år, da jeg havde ansvaret for implementering af Navision Stat (og SCL data, som det hed før SLS).

Problemet er nok, at folk ikke ved man arbejder projektorienteret (og med et timebudget), og får det til at lyde som variabel løn.

Et eksempel på tidsregistring: Senere da jeg hjalp VTU igang med deres 'xmlprojekt', kunne pilotforsøg ansøge om projektbistand i form at et antal timer.

Disse timer skulle der holdes styr på i forhold til de enkelte pilotforsøg(=projekter), så man leverede hvad der var aftalt.

Nu bliver der henvist til SAP/DeMars, og i den forbindelse var det kun Forsvaret og Told&Skat, der fik dispensation fra Navision Stat.

Så hvis man vælger en SAP løsning, skulle man udrulle SAP til alle andre.

I øvrigt stog valget mellem SAP og Navision i forbindelse med overgangen fra SCR til decentral økonomi, så det var allerede erklæret for dyrt.

Om det bliver dyrt eller ej kan jeg ikke udtale mig om, men fordelen er, at alle andre end Forsvaret/T&S har ensartede systemer, så man kan lave en enkelt central løsning (incl integration), og inplementere den hos alle.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere