Nyt hackerangreb mod Sony rammer 93.000 kunder

12. oktober 2011 kl. 14:234
Sony er igen ramt af hackerangreb, hvor 93.000 konti er blevet låst for at undgå misbrug.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Så er den gal igen. Sonys webtjenester er stadig i skudlinjen hos hackere, og det har nu ført til, at 93.000 kunder hos Sonys webtjenester nu er blevet låst ude, for en sikkerheds skyld.

Sony skriver i en meddelelse på firmaets hjemmeside, at der blev registreret hackeraktivitet, hvor en hel masse forskellige brugernavne og passwords blev forsøgt på tre forskellige af Sonys online-tjenester.

I 93.000 tilfælde virkede forsøgene på at logge ind, og disse konti blev hurtigt efter låst, oplyser Sony. Kun blandt en ’lille brøkdel’ af disse konti var der aktivitet mellem hackerangrebet og tidspunktet hvor Sony greb ind, skriver Sonys sikkerhedschef Philip Reitinger.

Han understreger også, at ingen kreditkort-data er i fare denne gang.

Artiklen fortsætter efter annoncen

At det kun var en mindre del af hackernes login-forsøg, der virkede, tyder ifølge Sony på, at data med brugernavn og password er blevet stjålet andetstedsfra. Dermed blev dem, der bruger samme brugernavn og password forskellige steder, ramt. Disse brugere skal nu have låst kontoen op og have ændret passwordet.

Sony var i foråret udsat for flere alvorlige hackerangreb, som i første omgang lammede Playstation Network-tjenesten i over en måned. Det angreb ramte 100 millioner brugere verden over - heraf 383.000 danskere - som var i fare for at få stjålet kreditkort-oplysninger. Senere blev Sony-koncernen ramt af flere andre hackerangreb, dog ikke i samme omfang.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
12. oktober 2011 kl. 15:41

Nå det er jeg ked af, der er ellers mange som gør det, så jeg troede det vr iorden. Jeg beklager og retter ind.

1
12. oktober 2011 kl. 14:35

Det er synd for Sony, jeg syntes det er ærgeligt at det er lykkedes hackere igen at lave ballade...selvom Sony måske har provokeret visse hacker kredse, så har de bestemt ikke fortjent at blive hacket...mvh Peter http://zxnet.dk

2
12. oktober 2011 kl. 15:36

Jeg har anmeldt dit indlæg, fordi jeg er træt af at se på, at du altid slutter dit indlæg med et link til dit firma. Det er en klar overtrædelse af Version2's retningslinjer:

Du må ikke bidrage med jobopslag eller reklame
Du må ikke benytte version2.dk til jobopslag eller andet indhold, der har karakter af reklamebudskaber. Ønsker du at benytte version2.dk til at ramme brugerne med kommercielle budskaber, kan du kontakte vores salgsafdeling.