Nyt Google styresystem er mere Android end Windows

Der er langt igen, men Google har løftet den første smule af sløret for, hvordan Chrome OS kommer til at se ud i fremtiden.

Folk, der følger med i Googles udvikling har måske allerede hørt om "Projekt Athena" - et Chrome OS-relateret eksperiment som har optrådt i Chromiums kildekode nogle gange på det sidste.

Lørdag fik verden så for første gang et officielt syn for det nye interface. Det skriver Ars Technica.

Det nye brugerinterface viser en række vinduer, som fungerer nærmest som en bunke kort, som hver repræsenterer et individuelt browservindue. I bunden af skærmen er en "app-skuffe" fyldt med ikoner og et søgefelt, som hjælper brugeren med hurtigt at hoppe ind i en applikation. Batteriindikatoren og netværksstatus er oppe i det øverste højre hjørne af skærmen.

På de billeder, der er kommet ud fra projektet, ser det fortsat ud til at der er tale om et projekt under udarbejdelse. Men ser man bort fra det, har det en stærk lighed med det nye multitasking brugerinterface i Android L udgivelsen, hvilket viser apps og browserapps som en stak kort.

Det nuværende Chrome brugerinterface, som har kodenavnet "Aura", kommer meget nærmere Windows 7, og det fungerer meget bedre med mus og tastatur end med fingre. Athenas ser i højere grad ud til at være "fingervenlig". Det retter sig til det voksende marked af touchscreens.

Der er også et onscreen tastatur, som Google har testet noget tid nu. Og rygtesiderne og Google-entusiaster ser det som et tegn på, at der kommer en Chrome-tablet, selvom det lige så godt kan være en hjælp - som i de nyeste Windows - til alle de, der ikke gider bruge et fysisk tastatur.

Det nye interface vil følge pænt i halen på en Google OS annoncering fra Google I/O, nemlig muligheden for at køre Android-applikationer. Rygtesmedene ved ikke helt, hvad der skal til for at få sådan en kompatibilitet til at fungere, eller om man overhovedet får det at se, men givet at de fleste apps er styret af touch, vil det give mening, hvis Googles nye styresystem kommer i en fingervenlig udgave.

Hvis der kommer en Athena-udgivelse, vil det være den første store ændring i Chromes brugerinterface. Operativsystemet begyndte sit liv uden brugerinterface ud over et Chrome browservindue, og først efter flere versioner, samlede det lidt op med det Windows 7-inspirerede Aura-tema.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere