Nyt filsystem fra IBM fordobler ydeevnen

IBM har forsket i et distribueret filsystem særligt velegnet til cloud-computing.

IBM har netop løftet sløret for et forskningsprojekt, der gennem flere år har været undervejs i Californien.

Det drejer sig om General Parallel File System-Shared Nothing Cluster (GPFS-SNC), der er et distribueret filsystem, hvor ydeevnen er rundt regnet det dobbelte af eksisterende filsystemer, skriver IBM i en pressemeddelelse.

Filsystemet er udviklet på IBM Almaden Research Center, der blandt andet beskæftiger sig med forskning i storage-teknologier.

Hemmeligheden bag filsystemet er, at hver node i systemet er selvstændig og kan fortsætte med at fungere, selv om kontakten til de øvrige noder midlertidigt går tabt.

Det nye filsystem vil have stor betydning for store datamængder ? og her taler IBM blandt andet om finansielle institutioner, der ofte analyserer milliarder af filer, der fylder flere petabyte og er spredt over en lang række computer- og storage-platforme, der er placeret over hele verden.

Ved at anvende det nye filsystem, kan alle platformene opfattes som en helhed ? og analyseopgaverne kan fordeles fornuftigt mellem de forskellige computere, der så arbejder på lokale data, hvorefter resultaterne automatisk samles.

IBM har målt fordoblingen i ydeevnen på et mindre system med den banchmark, der hedder MapReduce, hvor den blev afviklet på et system med 16 nodes og fire SATA-drev per node. IBM sammenlignede sit nye filsystem med HDFS.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere