Nyt debugging-værktøj lader dig fange åleglatte kodefejl i langsom gengivelse

Mozillas Rr-værktøj gør det muligt at optage en testkørsel og bruge den til at rette fejl i koden, som ellers kan være frustrerende at fange.

Nogle gange er det nærmest umuligt at genskabe de betingelser, som fik et program til at fejle, og det gør det svært at finde årsagen og rette fejlen. Det vil Mozilla forsøge at gøre lidt lettere med et nyt open source-værktøj til fejlfinding kaldet Rr.

Værktøjet er udviklet til at hjælpe udviklerne af Firefox-browseren med at finde fejl, som eksempelvis kun opstår hos én ud af 10.000-brugere.

Hvis en udvikler skal prøve at finde sådan en fejl, så skal han prøve at finde de rigtige parametre og betingelser, som udløser fejlen. Men selv hvis det lykkes, så skal processen måske gentages flere gange, og det er vanskeligt.

Rr gør det muligt så at sige at optage en kørsel af en applikation og afspille den igen under nøjagtigt de samme betingelser, så eksempelvis præcis de samme adresser i hukommelsen bliver brugt.

Når man først har fundet en bestemt afvikling af applikationen, som giver en fejl, kan man altså arbejde med optagelsen, indtil man har fundet og rettet fejlen.

Det kan kombineres med værktøjer til fuzzing, som kan skyde sig ind på parametre, der udløser fejl og ved at køre og optage flere test ved hjælp af et script kan man se, hvilke der udløser fejlen, hvorefter man så kan fejlrette på optagelsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere