Nyt data warehouse skal gøre danske fodboldklubber bedre

Illustration: Bigstock
Divisionsforeningen har indgået samarbejde med en dansk virksomhed om at etablere et data warehouse med statistik og data fra danske fodboldkampe. Det skal bruges til at gøre træning og forberedelse databaseret.

Fra 2019 får trænere og spillere i de bedste danske fodboldklubber langt flere data til rådighed, når de skal udvikle spillet og forberede sig strategisk på modstandere.

Divisionsforeningen er organisation for 56 fodboldklubber, og ideen er at stille data i form af avanceret statistik om de forskellige klubber og spilleres spil til rådighed, så alle klubberne for eksempel kan bruge det i træningsøjemed.

Det, der på godt it-dansk hedder en Azure Cloud-løsning.

»Målet er at give klubber, trænere og spillere nye redskaber til at udvikle spillet. Det kan eksempelvis være adgang til avanceret statistik fordelt over flere sæsoner og modstandere. Det håber vi kan give dansk elitefodbold et ekstra skub fremad på internationalt niveau, og vi ser frem til de nye datamuligheder,« udtaler Claus Thomsen, direktør i divisionsforeningen, i en pressemeddelelse.

Der er planen, at data skal være til rådighed allerede fra sommeren 2019, og løsningen bliver lavet i samarbejde med den danske it-virksomhed KMD.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere