Nyt dansk udviklingskit giver sikker betaling til Android og iOS

Danske butikker kan nu implementere sikker in-app-betaling med et nyt udviklingskit fra e-handelfirmaet DIBS.

E-handelfirmaet DIBS Payment Services lancerer nu en ny løsning til danske mobiludviklere og butikker, der gerne vil implementere sikker betaling i deres apps til iPhone, iPad og Android. Det fremgår af en pressemeddelelse fra firmaet.

»Der findes ikke andre ”byggesæt” i verden, der er skræddersyet til udviklere af apps, hvor kunderne kan betale for varer og tjenesteydelser i et sikkert, PCI-compliant miljø. Vi har udviklet vores InApp-betalingsteknologi for at hjælpe vores 14.000 kunder med at finde nye veje til at opnå øget varesalg via smartphone-apps,« udtaler Jacob Raavig, driftsdirektør i DIBS, i pressemeddelelsen.

Udviklerkittet er et programmerings-library, der kan downloades fra DIBS’ hjemmeside.

Det består af opsætning, strukturer og foruddefineret kode, så betalingsløsningen nemt kan integreres i butikkens egen app, oplyser DIBS.

I Danmark er DSB blandt de første bruger af DIBS’ InApp-betaling. Det sker gennem app’en Mobilbilletter Hovedstaden, som pendlere hovedstadsområdet kan bruge til at gennemføre sikre betalingstransaktioner.

DIBS sikrer nem betaling for varer i smartphone-apps

DIBS lancerer i dag et udvikler-kit, som gør det muligt at modtage betaling for varer i Android- og iPhone-apps på en nem og sikker måde. Det brugervenlige betalingsvindue åbner nye muligheder for salg af varer og tjenester gennem apps.

DIBS, Nordens førende leverandør af betalingsløsninger til e-handel,præsenterer i dag et helt nyt udvikler-kit til InApp-betaling. Det gør det muligt for butikker at integrere et sikkert og brugervenligt betalingsvindue i iOS- og Android-apps, så betaling med Dankort og kreditkort kan gennemføres i et 100 procent PCI-compliant miljø. Udvikler-kittet er et såkaldt programmerings-library, der kan downloades fra DIBS’ hjemmeside, og består af opsætning, strukturer og foruddefineret kode, så betalingsløsningen nemt kan integreres ibutikkens app.

Butikkerne kan vælge en hvilken som helst betalingsmetode – eksempelvis alle store nationale og internationale kort samt betaling via netbank. Butikkerne kan også vælge mellem et antal brugergrænseflader eller anvende deres eget grafiske design i betalingsvinduet. For at gøre det nemt for kunderne at foretage genkøb, kan man som kunde i app-butikken også gemme kreditkortoplysningerne første gang, man besøger app’en, såkommende køb kan foretages med ganske få tryk på skærmen.

 • Der findes ikke andre ”byggesæt” i verden, der er skræddersyet til udviklere af apps, hvor kunderne kan betale for varer og tjenesteydelser i et sikkert PCI-compliant miljø. Vi har udviklet vores InApp betalingsteknologi for at hjælpe vores 14.000 kunder med at finde nye veje til at opnå øget varesalg via smartphone-apps, siger Jacob Raavig, COO i DIBS.

Set med kundernes briller sker hele betalingsprocessen som en fuldt ud integreret del af butikkens app. Kunden sendes altså ikke videre til en anden app eller et andet site for at gennemføre betalingen (et såkaldt payment swop). DIBS Payment Services er Nordens førende leverandør af funktionelle, sikre og innovative betalingstjenester via internettet. DIBS håndterer dagligt over 14.000 kunders transaktioner og har kontorer i Stockholm, Göteborg, Oslo og København. DIBS er børsnoteret på First North med Erik Penser bankaktiebolag som Certified Adviser.

. Rent teknisk foregår hele betalingsprocessen i DIBS’ system, som er PCI-certificeret. DIBS håndterer kundernes kreditkortoplysninger med samme høje sikkerhed som i DIBS’ øvrige betalingsløsninger, og det betyder, at butikken kan tilbyde PCI-certificeret betaling uden selv at skulle gennemgå en omfattende PCI-certificering.

Interessen for mobil e-handel er meget stor, og stadigt flere e-butikker tilbyder salg af produkter og tjenesteydelser via smartphones. DIBS tilbyder i forvejen en lang række tjenester med betalingsvinduer, som er tilpasset smartphones,
og som er enkle og intuitive at bruge.

Herhjemme er DSB blandt de første, der kan tilbyde DIBS’ InApp-betaling gennem app’en Mobilbilletter Hovedstaden. Her gennemfører pendlere i HT-området hver uge flere tusinde sikre betalingstransaktioner gennem app’en.

DIBS’ InApp betalingsvindue lanceres i første omgang i en version, hvor butikken kan skræddersy det overordnede brugerinterface. Senere lanceres nye versioner, hvor der er mulighed for yderligere tilpasning i forhold til butikkens egne ønsker.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Svante Jørgensen

Måske er det kun mig. Men hvordan kan man hævde at man kan lave sikre transaktioner når OS,et (så vidt jeg ved) ikke har nogle processor til at finde og slette malware mm ?

At have en "processor til at finde og slette malware" er i virkeligheden ret dårlig sikkerhed. Hvis mobilen (Android/iOS) ikke er rooted, så har styresystemet den fulde kontrol over systemet og lader ikke èn app manipulere med en anden, eller lader nogen apps sniffe overført data. Styresystemet er skrivebeskyttet og kan kun opdateres via flashing der forgår i en speciel recovery tilstand hvor ingen apps kan køre samtidig og manipulere med noget. Denne sikkerhedsmodel er i virkeligheden betydeligt bedre en på de fleste PC'ere, i hvert fald Windows, hvor programmer med de fornødne rettigheder (som brugerne oftest giver dem) kan manipulere med styresystemet.

Eller kort sagt; på PC forsøger man at finde alle onde programmer før de gør skade. På mobiler designer man systemet så apps kun kan gøre begrænset skade.

 • 4
 • 0
#3 Jens Schumacher

Hvordan harmonere det med betingelserne i Apps store og google play? Det var mit indtryk at de begge går i retning af at in app payment kun tillades gennem apple/googles egne api'er???

 • 0
 • 0
#5 Tage Madsen

Har været så "heldig" at bruge DIBS' løsning gennem Mobilbilletter, og synes lige jeg vil komme med et velment råd: Når man nu sidder i et tætpakket tog og skal indtaste betalingsdetaljer, så kunne det sørme være smart hvis indtastningsfelterne blev *'et ud, så alle mine medpassagerer ikke kunne se dem. (Ja, jeg ved godt man egentlig skal købe billet _før_ man stiger på toget, men med den sløve app, nåede jeg det altså ikke inden toget kom...)

 • 0
 • 0
#6 Jens Lund

Så længe der er tale om et fysisk produkt du køber så tillader både Apple ...

Apple ikke bare tillader det, men de forlanger det faktisk :-)

Apps using IAP to purchase physical goods or goods and services used outside of the application will be rejected

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere