Nyt dansk Android-eventyr: Yotaphone har skærm både for og bag

Med en dansker og en russer med dansk it-baggrund i spidsen satser russiske Yota nu på at få et Android-hit med Yotaphone. Det særlige er en 4,3-tommer e-ink-skærm på bagsiden.

Der er ikke meget variation over de mange nye Android-telefoner, der ser dagens lys - med enkelte undtagelser.

En af dem er uden tvivl den kommende Yotaphone, for her er ikke bare en skærm på hele forsiden - hele bagsiden er også fyldt ud med skærmplads. Tricket er, at bag-skærmen bruger e-ink-teknologien og dermed kan vise tekst og grovkornet grafik konstant, uden at det dræner batteriet.

Telefonen bliver præsenteret for alvor på mobil-konferencen Mobile World til februar og forventes på gaden i andet halvår af 2013 på udvalgte markeder. I Danmark skal telefonen lanceres engang i sidste kvartal af 2013.

Og Danmark får måske særlig behandling, for bag Yotaphone-projektet står både en vaskeægte dansker, Lau Geckler, som er driftsdirektør for Yotaphone, og en russer, som kender Danmark. Vlad Martynov var nemlig direktør for danske Columbus IT i et års tid fra 2004-2005.

Siden har de to arbejdet sammen om forskellige it-projekter, og de seneste to år har kræfterne været fokuseret på at få Yotaphone sat i verden.

Firmaet bag Yotaphone, teleselskabet Yota og Yota Devices, har indtil videre produceret 3G- og LTE-modems under eget navn.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Morten Hansen

Det er måske lige at strække den. De to præmisser og tilhørende konklusioner læser jeg lidt hurtigt "oversat" således: Der er en dansker ansat i et firma, ergo er firmaets ventures... danske? Der er tilmed en russisk mand i firmaet som engang var i danmark - derfor får danmark måske særbehandling? Et lille smil på læben giver det da.

Selve produktet virker lidt sejt, men samtidigt virker det som om det er et særpræget niche produkt som ikke går efter de store masser.

  • 3
  • 2
#9 Jens loggo

"Dansk", Vi er så selvoptagede.

Anyway, de bør nok finde på en lidt bedere måde at bruge det på, hvis det skal blive et hit. At skulle vendte telefonen frem og tilbage, bliver nok lidt trættende.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere