Nyt dansk Android-eventyr: Yotaphone har skærm både for og bag

13. december 2012 kl. 14:179
Med en dansker og en russer med dansk it-baggrund i spidsen satser russiske Yota nu på at få et Android-hit med Yotaphone. Det særlige er en 4,3-tommer e-ink-skærm på bagsiden.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er ikke meget variation over de mange nye Android-telefoner, der ser dagens lys - med enkelte undtagelser.

En af dem er uden tvivl den kommende Yotaphone, for her er ikke bare en skærm på hele forsiden - hele bagsiden er også fyldt ud med skærmplads. Tricket er, at bag-skærmen bruger e-ink-teknologien og dermed kan vise tekst og grovkornet grafik konstant, uden at det dræner batteriet.

Telefonen bliver præsenteret for alvor på mobil-konferencen Mobile World til februar og forventes på gaden i andet halvår af 2013 på udvalgte markeder. I Danmark skal telefonen lanceres engang i sidste kvartal af 2013.

Og Danmark får måske særlig behandling, for bag Yotaphone-projektet står både en vaskeægte dansker, Lau Geckler, som er driftsdirektør for Yotaphone, og en russer, som kender Danmark. Vlad Martynov var nemlig direktør for danske Columbus IT i et års tid fra 2004-2005.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Siden har de to arbejdet sammen om forskellige it-projekter, og de seneste to år har kræfterne været fokuseret på at få Yotaphone sat i verden.

Firmaet bag Yotaphone, teleselskabet Yota og Yota Devices, har indtil videre produceret 3G- og LTE-modems under eget navn.

9 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
19. december 2012 kl. 22:31

"Dansk", Vi er så selvoptagede.

Anyway, de bør nok finde på en lidt bedere måde at bruge det på, hvis det skal blive et hit. At skulle vendte telefonen frem og tilbage, bliver nok lidt trættende.

5
15. december 2012 kl. 13:46

Spændende produkt. Den ser heller ikke helt billig ud. Det er utroligt så vigtigt et kommunikationsredskab, en smartphone er blevet.

4
14. december 2012 kl. 12:45

Den ser ret interessant ud...

forventes på gaden i andet halvår af 2013

... håber virkelig ikke der bare går Lumigon i den! ;-)

3
14. december 2012 kl. 10:48

Telefon og e-bogslæser - til solskin - i samme enhed. Det er da smart.

2
14. december 2012 kl. 10:08

Så kan man altid se hvad klokken er! Altid se om nogen har ringet eller SMS-set! Altid se om mobilen er på lydløs! Altid se et billede af sine børn! Bruge som GPS uden at dræne for strøm! (?) Osv.

1
13. december 2012 kl. 14:55

Det er måske lige at strække den. De to præmisser og tilhørende konklusioner læser jeg lidt hurtigt "oversat" således: Der er en dansker ansat i et firma, ergo er firmaets ventures... danske? Der er tilmed en russisk mand i firmaet som engang var i danmark - derfor får danmark måske særbehandling? Et lille smil på læben giver det da.

Selve produktet virker lidt sejt, men samtidigt virker det som om det er et særpræget niche produkt som ikke går efter de store masser.